Mijn kleine waanzin

Auteur: Jan Brokken
Het relaas over zijn jeugd in een Zuid-Hollands dorp, en over de oorlog die zijn familie met zich meedroeg. Zelf had hij die jaren niet meegemaakt, maar de angsten van zijn ouders vormden hem niettemin.
Het is het meeslepende verhaal van een jeugd. Van geborgenheid die omslaat in huiver en angst. Van verwondering, liefde, rebellie. Van een tijdperk dat voor- en achteruit sprong, van veranderingen in geloof en hoop. Mijn kleine waanzin is het Hollandse relaas van een on-Hollandse familie die een oorlog met zich meedroeg. Mijn kleine waanzin is Jan Brokken's relaas over zijn jeugd in een Zuid-Hollands dorp, en over de oorlog die zijn familie met zich meedroeg. Zelf had hij die verschrikkelijke jaren niet meegemaakt, maar de angsten van zijn getraumatiseerde ouders vormden hem niettemin. Bekroond met de ICODO-prijs 2004, uitgereikt door de gezamenlijke stichtingen hulp aan oorlogsslachtoffers.
Lees meer
20,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045049809
  • Pagina's: 416 pagina's

Dit boek in de media

‘Ik heb Mijn kleine waanzin nog eens herlezen. Wat een mooi boek is dit.’

Azië Magazine/Down Under

Jan Brokken

Jan Brokken

Jan Brokken (1949) is schrijver van romans, reisverhalen en literaire non-fictie. Ook internationaal verwierf hij faam met onder meer 'De blinde passagiers', 'Mijn kleine waanzin', 'Baltische zielen', 'In het huis van de dichter', 'De vergelding', 'De Kozakkentuin' en 'De rechtvaardigen'. Begin 2020 verscheen 'Stedevaart'. Zijn werk is vertaald in onder meer het Engels, Chinees, Frans, Duits, Deens en Italiaans. 'De rechtvaardigen' werd in 2020 bekroond met de Premio Tribùk dei Librai, de Prijs van Italiaanse boekverkopers. In de zomer van 2021 verscheen 'De tuinen van Buitenzorg', en in oktober 2022 verscheen het boek 'De kampschilders' .

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van De Indië-trilogie

Geverifieerd door MonsterInsights