Colson Whitehead en Nana Kwame Adjei-Brenyah tijdens BorderKitchen

Colson Whitehead ís de diversiteit van de Amerikaanse literatuur. Zijn onderwerpen schieten alle kanten op. Of het nu poker, New York City of een fictief plaatsje dat in de ban raakt van de farmaceutische industrie is, Whitehead vangt het in zijn dwingende stijl en scherpe blik op de wereld. Hij is een stilist van de beste soort: zo een waarbij je vergeet dat er een virtuoos aan het werk is, simpelweg omdat het zo’n meeslepende verhalenverteller is. Zijn nieuwe roman De jongens van Nickel duikt in het diep-conservatieve Florida van de vroege jaren zestig. Een boek over de burgerrechtenbeweging en sadistische kostschooldocenten, en bovenal over opgroeien met een arm op de rug gebonden.

Nana Kwame Adjei-Brenyah publiceerde talloze korte verhalen in zowat alle belangrijke Amerikaanse tijdschriften. Met Friday Black debuteert hij in boekvorm. Het is een collectie korte verhalen die zich afspeelt in een dystopische toekomst. De personages uit zijn verhalen vormen een zo breed mogelijke afspiegeling van de huidige Afro-Amerikaanse samenleving. Nana laat tal van controversiële onderwerpen de revue passeren: racisme, politiegeweld, high school shootings. Afwisselend zet hij er een scalpel of hakbijl in, en laat de lezer vooral zelf nadenken en voelen over wat hij of zij er in ’s hemelsnaam van moet vinden.

Colson Whitehead (1969, New York) is een van de meest vooraanstaande Amerikaanse romanschrijvers van dit moment. Met De ondergrondse spoorweg won hij in 2017 de Pulitzer Prize for Fiction.

Nana Kwame Adjei-Brenyah (1991, Spring Valley) is een Amerikaanse schrijver van korte verhalen. Friday Black is zijn eerste werk in boekvorm.

Tijdens deze speciale dubbele editie van BorderKitchen zullen beide auteurs worden geïnterviewd in het Engels over hun werk en hun leven. Na afloop van het interview zul je in de gelegenheid zijn om je boek(en) te laten signeren. De vaste boekverkoper De Vries Van Stockum Den Haag is aanwezig met verschillende boeken van de auteurs in het Nederlands en in het Engels.

Datum: Wednesday 11 September 2019
Start: 20.00
Locatie: Spui 187, Den Haag
Entrance fee: € 10,00 (ex. service fee)

Tickets koop je hier

Meer nieuws

 • Stefan Brijs op de Vlaamse Boekenbeurs (op 10/11 en 11/11)

  17 oktober 2019

  Elke Vandersypen gaat in gesprek met Stefan Brijs over zijn nieuwste roman Zonder liefde op auteurspodium Woordenhoek op de Vlaamse Boekenbeurs. Ook zal hij signeren op de VBKU stand 401. Op zo...

  Lees het hele bericht
 • Stefan Brijs bij boekhandel van der Velde in Drachten

  17 oktober 2019

  De Vlaamse auteur Stefan Brijs brak in 2005 bij het grote publiek door met zijn roman 'De engelenmaker'. In 2011 verscheen zijn ook goed ontvangen roman 'Post voor mevrouw Bromley'. Dit najaar ver...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda