Geert Mak te gast bij Huis de Pinto

Op zondag 28 november is Geert Mak te gast bij literair en cultureel centrum Huis de Pinto in Amsterdam.

Zijn bezoek staat in het teken van de vraag: ‘hoe schrijft een stadschroniqueur geschiedenis?’.  Om dit te beantwoorden zal hij in gaan op een lange reeks stadschroniqueurs, van broeder Wouter Jacobszoon tot Justus van Maurik en Henk Hofland, waar de huidige stadshistorici nog altijd veel plezier mee beleven. Hoe keken ze? Hoe luisterden ze? Hoe was hun oog voor detail? Wat maakte hen tot waardevolle bronnen?

Geert Mak schreef over Amsterdam Een kleine geschiedenis van Amsterdam, Het stadspaleis en De engel van Amsterdam.

Daarnaast is hij bekend van boeken als In Europa, De eeuw van mijn vader en het onlangs verschenen Grote verwachtingenZijn werk heeft vele prijzen ontvangen, waaronder recent de prestigieuze Charlemangeprijs.

Huis de Pinto is op de St. Antoniesbreestraat 69 in Amsterdam en de presentatie begint om 16:00.

Voor meer informatie, mail naar PintoLiterair@huisdepinto.nl.

Meer nieuws

 • Fokke Obbema geeft lezing over ‘Een zinvol leven’ in Leiden

  23 november 2021

  Op zondag 13 maart geeft Fokke Obbema een lezing over zijn laatste boek Een zinvol leven in de Hooglandse Kamer in Leiden. Het evenement duurt van 15:00 tot 17:00 en vindt plaats in de Hooglandse...

  Lees het hele bericht
 • Fokke Obbema geeft lezing over ‘Een zinvol leven’ bij Lutterzand Literair Festival

  23 november 2021

  Op zaterdag 29 januari geeft Fokke Obbema een lezing over zijn laatste boek Een zinvol leven bij Lutterzand Literair festival. Het festival duurt van 09:00 tot 17:00 en vindt plaats op Lutterzand...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda