Hester den Boer over ‘Kamp Erika’ bij Nationaal Monument Kamp Amersfoort

Dinsdag 13 juni geeft Hester den Boer een lezing en interview over Kamp Erika aan de hand van het boek dat ze erover schreef bij Nationaal Monument Kamp Amersfoort. In het eerste deel van de bijeenkomst geeft ze een presentatie over het boek Kamp Erika. In het tweede deel wordt ze geïnterviewd door Rense Havinga. Na de presentatie is er de mogelijkheid om het boek te kopen en te laten signeren door Hester den Boer.

Kamp Erika is het verslag van een persoonlijke zoektocht naar de gruwelijke geschiedenis van dit vrijwel vergeten Duitse concentratiekamp, gelegen in de bossen bij Ommen. Aan de hand van uitvoerig archiefonderzoek en tientallen interviews met ooggetuigen en nabestaanden ontrafelt Den Boer een verzwegen oorlogstrauma dat tot op de dag van vandaag doorwerkt.

 

Datum: 13 juni

Aanvang: 19.30 uur

Locatie: Nationaal Monument Kamp Amersfoort, Loes van Overeemlaan 19 Leusden

Kaarten: €5,00 (betaling ter plekke)

Aanmelden via info@kampamersfoort.nl

Meer nieuws

 • Arvo Pärt en de verstilling op Vocallis Festival in Maastricht Jan Brokken (tekst), Jeroen van Veen (piano), Joachim Eijlander (cello)

  25 september 2023

  Op woensdag 25 oktober brengen Jan Brokken (tekst), Jeroen van Veen (piano) en Joachim Eijlander (cello) hun indrukwekkende programma Arvo Pärt en de verstilling in boekhandel Dominicanen in Maastric...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken en het Berlage Saxofoon Kwartet brengen hun programma Heimwee in Theater Stroud Putten

  25 september 2023

  Op uitnodiging van Randmeerconcerten brengen Jan Brokken (tekst) en het Berlage Saxofoon Kwartet op zaterdag 25 november hun alom bejubelde programma Heimwee in Theater Stroud in Putten. Niets is m...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Twitter outputted an error:
Could not authenticate you..
Geverifieerd door MonsterInsights