Koen Caris, Emma van Hooff en Mariken Heitman treden op bij INDEX Poetry Books in Leiden

Op zaterdag 3 december lezen Koen Caris, Emma van Hooff en Mariken Heitman voor uit hun eigen werk bij INDEX Poetry Books in Leiden. Ze zullen ook geïnterviewd worden en er is de mogelijkheid voor het publiek om vragen te stellen. Dit wordt georganiseerd in samenwerking met literatuurpodium Frontaal.

 

Over Koen Caris:

Koen Caris (1988) is theater- en hoorspelschrijver. Hij schreef voor onder andere bnnvara, vpro, Theater Bellevue, Hummelinck Stuurman Theaterbureau en De Hoorspelfabriek. Zijn werk werd genomineerd voor de Zilveren Reissmicrofoon en de Prix Europa. In 2017 ontving hij het TheaterTekstTalent Stipendium van het Prins Bernhard Cultuurfonds. ‘Stenen eten‘ is zijn debuutroman en is in juli 2021 verschenen.

 

Over Emma van Hooff:

Emma van Hooff (1997) is dichter en schrijver. In 2021 studeerde ze af aan de Schrijversvakschool in de vakken poëzie en toneel. Ze publiceerde gedichten in onder meer ‘Hollands Maandblad’, ‘Kluger Hans’, ‘Ooteoote’, ‘De Revisor’ en ‘Tijdschrift Terras’, en betrad meermaals het podium. ‘Placebomens‘ is haar debuutbundel en verscheen in februari.

 

Over Mariken Heitman:

Mariken Heitman (1983) groeide op tussen de Veluwe en de IJssel. Zij studeerde biologie in Utrecht en was als tuinder een aantal jaar werkzaam in de biologische groenteteelt. Ze geeft les op een middelbare landbouwschool en publiceerde eerder fictie op ‘deFusie’. In januari 2019 verscheen haar alom bejubelde debuut ‘De wateraap’, dat genomineerd werd voor de Jan Wolkers Prijs, de Bronzen Uil en op de shortlist stond van de Anton Wachterprijs. Haar nieuwe roman ‘Wormmaan‘, dat in augustus 2021 verscheen, is bekroond met de Libris Literatuur Prijs.

 

Datum: 3 december

Aanvang: 15.00 uur

Graag aanmelden via info@indexpoetry.nl

Locatie: INDEX Poetry Books

Herenstraat 83d

2313 AG Leiden

 

Klik hier voor meer informatie.

Meer nieuws

 • Boeklancering ‘De nee club’ met Lise Vesterlund

  1 december 2022

  Op maandag 12 december organiseert FEM de boeklancering van De nee club, geschreven door Linda Babcock, Brenda Peyster, Lise Vesterlund & Laurie Weingart. Lise Vesterlund zal een keynote speech ge...

  Lees het hele bericht
 • Jan Brokken signeert ‘De kampschilders’ bij Island Boekholt in Amsterdam

  1 december 2022

  Voor uw kerstinkopen: op zaterdag 10 december signeert Jan Brokken zijn nieuwste boek De Kampschilders bij boekwinkel Island Boekholt in Amsterdam. 'Een magnifiek boek' (Philip Dröge), prachtig geïl...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda