Acht natuurboeken van Atlas Contact op de longlist van de Jan Wolkersprijs

Maar liefst acht natuurboeken van Atlas Contact dingen dit jaar mee naar de Jan Wolkersprijs voor het best natuurboek van het jaar:

Het geheim van de schildpad – David van Bodegom

Insectenrijk – Aglaia Bouma

Berichten uit de vallei – Stefan Brijs

Rottumerplaat – Barwolt Ebbinge

Gevaarlijk spel – Piet J. van den Hout

Caspar loopt – Caspar Janssen

De Turkse tortel – Hay Wijnhoven

Te hooi en te gras – Gerrit-Jan Zwier

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een origineel literair auteursportret gemaakt door Siegfried Woldhek. De jury van de Jan Wolkersprijs bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (WNF), Daniel Gulpers (Vroege Vogels) en Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant).

Uit de 130 natuurboeken die dit jaar werden ingezonden is een longlist van 20 titels gekozen. De uitreiking vindt plaats op zondag 18 oktober in een uitzending van Vroege Vogels op NPORadio 1.

De Jan Wolkersprijs wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer Remco Daalder, Menno Schilthuizen en Albert Beintema.

Meer nieuws

  • ‘Rozige maanvissen’ van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh’-prijs 2024

    24 april 2024

    De dichtbundel Rozige maanvissen van Sytse Jansma is genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs 2024. De prijs wordt sinds 1988 uitgereikt door Poetry International en bekroont het beste Nederlandstalige ...

    Lees het hele bericht
  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights