Acht natuurboeken van Atlas Contact op de longlist van de Jan Wolkersprijs

Maar liefst acht natuurboeken van Atlas Contact dingen dit jaar mee naar de Jan Wolkersprijs voor het best natuurboek van het jaar:

Het geheim van de schildpad – David van Bodegom

Insectenrijk – Aglaia Bouma

Berichten uit de vallei – Stefan Brijs

Rottumerplaat – Barwolt Ebbinge

Gevaarlijk spel – Piet J. van den Hout

Caspar loopt – Caspar Janssen

De Turkse tortel – Hay Wijnhoven

Te hooi en te gras – Gerrit-Jan Zwier

De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en een origineel literair auteursportret gemaakt door Siegfried Woldhek. De jury van de Jan Wolkersprijs bestaat uit Karina Wolkers, Allard Stapel (WNF), Daniel Gulpers (Vroege Vogels) en Jean-Pierre Geelen (de Volkskrant).

Uit de 130 natuurboeken die dit jaar werden ingezonden is een longlist van 20 titels gekozen. De uitreiking vindt plaats op zondag 18 oktober in een uitzending van Vroege Vogels op NPORadio 1.

De Jan Wolkersprijs wordt dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. Eerdere winnaars waren onder meer Remco Daalder, Menno Schilthuizen en Albert Beintema.

Meer nieuws

 • Italiaanse vertaling van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers

  31 juli 2020

  Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers, Premio Tribùk dei Librai, met I giusti, de Italiaanse vertaling van De rechtvaardigen (Atlas Contact, 2018) De Italiaanse editie werd vertaal...

  Lees het hele bericht
 • ‘Atlas van een bezette stad’ tentoonstelling in De Appel

  23 juli 2020

  De Appel presenteert met trots Bianca Stigter’s Atlas van een Bezette Stad: Amsterdam 1940-1945, eind 2019 voltooid en uitgebracht bij Uitgeverij Atlas Contact. Voor de derde presentatie onder d...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda