Witte suprematie & ik-challenge in de media

Vandaag verschijnt de internationale bestseller Witte suprematie & ik van Layla F. Saad. Om het belangrijke werk van Layla F. Saad bij een groot publiek onder de aandacht te brengen, organiseren we tussen 6 en 13 maart een challenge gebaseerd op het boek.

De witte suprematie & ik-challenge is niet onopgemerkt gebleven, onder andere Het Parool en Boekblad schreven erover. Volgens Het Parool is de challenge ‘heel relevant’. Het volledige stuk is hier te lezen.

Boekblad sprak met onze redacteur Marcella van der Kruk over de challenge én de Anton de Kom-schrijfwedstrijd. Zoals ze stelt heeft ‘een uitgeverij (…) een rol in het maatschappelijke veld, die verantwoordelijkheid willen we nemen. We voelen een sterke betrokkenheid bij het antiracisme, willen daarvoor een voortdurende inspanning plegen.’ Lees hier het volledige interview.

Over de challenge:

Veel (witte) mensen willen bijdragen aan het antiracisme, maar weten niet goed waar te beginnen. Ze hebben vragen als: Wat kan ik zelf doen om bij te dragen aan het antiracisme? Hoe word ik een goede bondgenoot? Hoe praat ik met anderen over racisme? Layla F. Saad (schrijver, podcastmaker en spreker, gespecialiseerd in ras, identiteit en sociale verandering) schreef de internationale bestseller Witte suprematie & ik en geeft (witte) lezers daartoe de handvatten in dit soms confronterende maar bovenal hoopvolle boek.

De challenge, gebaseerd op Witte suprematie & ik, begint op zaterdag 6 maart en loopt tot zaterdag 13 maart. Deelnemers krijgen het eerste weekend een inleidende nieuwsbrief, waarna ze elke dag een nieuwsbrief ontvangen met reflectieopdrachten. In het laatste weekend ontvangen deelnemers een terugblik met tips voor het voortzetten van hun werk.

Deelname aan deze challenge zorgt voor een volgende stap in het antiracisme: niet alleen erover lezen, maar middels de reflectievragen zelfonderzoek doen. Dit kan confronterend zijn, voor deelnemers en anderen. Om deze reden is de challenge volledig anoniem en worden deelnemers verzocht terughoudend te zijn over hun bevindingen op sociale media.

Meer informatie over de challenge is te vinden op de website en aanmelden kan hier.

Meer nieuws

 • The Black Archives en Atlas Contact organiseren Anton de Kom-schrijfwedstrijd

  21 februari 2021

  The Black Archives, Anton de Kom Stichting en uitgeverij Atlas Contact organiseren een schrijfwedstrijd waarbij het gedachtegoed van Anton de Kom het uitgangspunt vormt. Anton de Kom was een antiko...

  Lees het hele bericht
 • Vacature: stagiair op de afdeling pr en marketing non-fictie

  2 december 2020

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Mensje van Keulen schrijfwedstrijd

  22 april 2021

  Mensje van Keulen viert dit jaar 50 jaar schrijverschap. Ter gelegenheid hiervan organiseren lezerscommunity Hebban en Uitgeverij Atlas Contact de Mensje van Keulen schrijfwedstrijd. De schrijver van ...

  Lees het hele bericht
 • ‘Het vergeten kwaad’ – Peter Delpeut over de Litouws-Amerikaanse cineast Jonas Mekas

  21 april 2021

  Peter Delpeut  was sinds zijn studententijd een groot bewonderaar van de Litouws-Amerikaanse cineast Jonas Mekas (1922-2019). Totdat de historicus Michael Casper in een artikel beweerde dat Mek...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda