Witte suprematie & ik-challenge in de media

Vandaag verschijnt de internationale bestseller Witte suprematie & ik van Layla F. Saad. Om het belangrijke werk van Layla F. Saad bij een groot publiek onder de aandacht te brengen, organiseren we tussen 6 en 13 maart een challenge gebaseerd op het boek.

De witte suprematie & ik-challenge is niet onopgemerkt gebleven, onder andere Het Parool en Boekblad schreven erover. Volgens Het Parool is de challenge ‘heel relevant’. Het volledige stuk is hier te lezen.

Boekblad sprak met onze redacteur Marcella van der Kruk over de challenge én de Anton de Kom-schrijfwedstrijd. Zoals ze stelt heeft ‘een uitgeverij (…) een rol in het maatschappelijke veld, die verantwoordelijkheid willen we nemen. We voelen een sterke betrokkenheid bij het antiracisme, willen daarvoor een voortdurende inspanning plegen.’ Lees hier het volledige interview.

Over de challenge:

Veel (witte) mensen willen bijdragen aan het antiracisme, maar weten niet goed waar te beginnen. Ze hebben vragen als: Wat kan ik zelf doen om bij te dragen aan het antiracisme? Hoe word ik een goede bondgenoot? Hoe praat ik met anderen over racisme? Layla F. Saad (schrijver, podcastmaker en spreker, gespecialiseerd in ras, identiteit en sociale verandering) schreef de internationale bestseller Witte suprematie & ik en geeft (witte) lezers daartoe de handvatten in dit soms confronterende maar bovenal hoopvolle boek.

De challenge, gebaseerd op Witte suprematie & ik, begint op zaterdag 6 maart en loopt tot zaterdag 13 maart. Deelnemers krijgen het eerste weekend een inleidende nieuwsbrief, waarna ze elke dag een nieuwsbrief ontvangen met reflectieopdrachten. In het laatste weekend ontvangen deelnemers een terugblik met tips voor het voortzetten van hun werk.

Deelname aan deze challenge zorgt voor een volgende stap in het antiracisme: niet alleen erover lezen, maar middels de reflectievragen zelfonderzoek doen. Dit kan confronterend zijn, voor deelnemers en anderen. Om deze reden is de challenge volledig anoniem en worden deelnemers verzocht terughoudend te zijn over hun bevindingen op sociale media.

Meer informatie over de challenge is te vinden op de website en aanmelden kan hier.

Meer nieuws

  • Primatoloog en schrijver Frans de Waal overleden (1948-2024)

    17 maart 2024

    Met verdriet hebben we  kennis genomen van het overlijden van primatoloog en schrijver Frans de Waal (1948-2024). De wereldberoemde primatoloog werd geboren in Den Bosch. Hij behaalde zijn PhD in ...

    Lees het hele bericht
  • ‘De Keien’ van Merel Leeman op longlist Mr. J. Dutilh-Prijs 2024

    15 maart 2024

    De Keien van Merel Leeman staat op de longlist van de Mr. J. Dutilhprijs 2024. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan de auteur van het beste boek over Rotterdam. Dit jaar bestaat de longlist uit ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights