Weer open!

Het is feest want vanaf vandaag zijn de boekhandels weer open! Speciaal voor deze gelegenheid maakten de uitgeverijen van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep Weer open!, een bundel vol inspirerende verhalen, poëzie en illustraties over de magie van de boekhandel. Dit boek is een geschenk aan de boekhandel in Nederland en mag gratis aan klanten worden gegeven.

Weer open! komt voort uit een samenwerkingsverband tussen alle uitgeverijen van Veen Bosch & Keuning Uitgeversgroep en bevat persoonlijke herinneringen aan de boekhandel, opgetekend door vijftien schrijvers en illustratoren. Auke Hulst, Mensje van Keulen, Murat Isik, Babs Gons, Frénk van der Linden, Judith Fanto, Gerwin van der Werf, Pepijn Lanen, Wieteke van Zeil, Bertram Koeleman, Annegreet van Bergen, Wim Daniëls, Willemijn van Dijk, Meike Schaling en Tjarko van der Pol hebben de bijdragen geleverd. De cover werd verzorgd door illustrator Merel Corduwener.

De samenstelling van de bijdragen was in handen van Leonoor Broeder (Atlas Contact) en Tanja Hendriks (Ambo|Anthos). De bureauredactie werd verzorgd door Leendert Torn (KokBoekencentrum) en Anna van Egmond (Zomer & Keuning). De productie was in handen van Berrie Heeren (VBK|media), Romany Leenhouts (Luitingh-Sijthoff) regelde de logistiek en distributie en Marije Lenstra (Ambo|Anthos) draagt zorg voor pers en publiciteit. Weer open! is daarmee het eerste boek van alle uitgeverijen gezamenlijk.

Meer nieuws

 • Vacature: stagiair op de afdeling pr en marketing non-fictie

  20 april 2021

  Wil jij ervaring opdoen bij onze uitgeverij én onze boeken via marketing en pr onder de aandacht brengen? Bij Atlas Contact leer je hoe een uitgeverij werkt én draag je actief bij aan onze campagnes...

  Lees het hele bericht
 • Interview met Dave Goulson

  8 mei 2021

  Mei is de Maand van het Natuurboek. Tijdens deze feestelijke maand, georganiseerd door Uitgeverij Atlas Contact in samenwerking met talloze boekhandels in Nederland en Vlaanderen, is er volop aandacht...

  Lees het hele bericht
 • Babs Gons zondag 9 mei te gast bij ‘Brommer op zee’

  7 mei 2021

  Zondag 9 mei is Babs Gons te gast bij VPRO's Brommer op zee en praat over haar nieuwe dichtbundel Doe het toch maar. In deze geëngageerde poëziebundel weet Babs Gons de vinger op pijnlijke plekken t...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • “We zitten gevangen in de succescultuur, óók in de manier waarop we praten over angsten.” Daan Heerma van Voss over… https://t.co/aaaGfLkn1B
 • Voor de Maand van het Natuurboek spraken wij @DaveGoulson over 'De tuinjungle' en 'Stille aarde' (verschijnt deze z… https://t.co/EiyvN5VsIS
 • 'Een van de uitgangspunten van literatuur: met fictie de verschrikkingen op afstand houden. Precies dit ondernam Ku… https://t.co/fu8ysnbqKf
 • Vandaag in @nrc: Jeroen Brouwers en Marieke Lucas Rijneveld in gesprek over de boeken waarmee ze op de shortlist va… https://t.co/zvVpNJlLGZ
 • Wij zoeken een nieuwe stagiair! Op de afdeling Marketing & PR. Ben je geïnteresseerd? Kijk voor meer informatie en… https://t.co/ei2woavI4N