April is de maand van het natuurboek!

Bewonder met je neus in de boeken al het moois wat de natuur te bieden heeft.

In april organiseert Uitgeverij Atlas Contact voor de derde keer de Maand van het Natuurboek. Het is de perfecte maand om het voorjaar te vieren en om, in samenwerking met een groot aantal boekhandels in Nederland en België, het (literaire) natuurboek onder de aandacht van de lezer te brengen.

Uitgeverij Atlas Contact heeft een lange traditie in het uitgeven van boeken in dit genre en brengt ook dit voorjaar weer een aantal mooie nieuwe titels uit, zoals het prachtig geïllustreerde schelpenboek Noordkrompen, zee-engelen en koffieboontjes van Koos Dijksterhuis en Tussen glimlach en grimas van Mariska Kret, waarin de verschillen en overeenkomsten tussen emoties bij mens en dier worden beschreven en Drinkbare rivieren, waarin Li An Phoa samen met Maarten van der Schaaf Li Ans vraag hoe onze rivieren weer drinkbaar kunnen worden proberen te beantwoorden. Maar ook eversellers als Verweven leven van Merlin Sheldrake, Darwin in de stad van Menno Schilthuizen, Annie Dillards Pelgrim langs Tinker Creek en Het grote moestuinierboek van Elbrich Fennema. Naast de ca. 70 natuurtitels van Atlas Contact ligt het gratis magazine Natuur voor Echte Lezers (lees hier de PDF online) in de boekhandels, met deze keer Remco Daalder over zijn nieuwe boek De soortenjager waarin hij met humor en kennis van zaken laat zien hoe het is om een écht fanatieke vogelaar te worden. En verder leesfragmenten van andere nieuwe boeken zoals het spectaculaire Uilen van het eeuwige ijs van Jonathan Slaght.

Dit jaar zal er per verkocht natuurboek van Atlas Contact weer 1 euro worden gedoneerd aan Trees for All.

Alles over de Maand van het Natuurboek: https://www.atlascontact.nl/natuurboek/

Meer nieuws

  • Robin Block te gast in de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum

    16 april 2024

    In aflevering 31 van de podcast ‘Beeldspraak’ van Poëziecentrum is dichter Robin Block te gast. In de aflevering gaat David Van ReyBrouck in gesprek met Block over zijn dichtbundel Handleiding vo...

    Lees het hele bericht
  • Atlas Contact publiceert op 22 oktober 2024 de memoires van Aleksej Navalny getiteld ‘Patriot’

    11 april 2024

    Navalny is kort na zijn vergiftiging in 2020 aan Patriot begonnen. Het omvat zijn volledige levensverhaal: zijn jeugd, zijn activisme, zijn huwelijk en familie en zijn toewijding aan de zaak van de Ru...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights