Wat lezen de medewerkers van Atlas Contact zelf graag deze zomer?

We maakten een rondje langs de bureaus op de uitgeverij. Dit zijn volgens de aanwezige medewerkers de must-reads van deze zomer (en daarna uiteraard).

Tilly, uitgever tipt Dunkelblum zwijgt van Eva Menasse: (bekijk TillyTok voor meer leestips van Tilly via TikTok of Instagram):

‘Dit vind ik zo fantastisch. Ik heb er slapeloze nachten van gehad. Het is heel grappig, maar het is ook stevig want het gaat over een dorp met een heel duister verleden. Het ijzeren gordijn, de Tweede Wereldoorlog en twee jonge mensen die komen daar binnen en die gooien de boel open. Echt verschrikkelijke knap gedaan!

Marjet, publiciteit non-fictie, vult aan over Dunkelblum zwijgt :

‘Eigenlijk is ieder boek van Menasse geweldig, maar in deze nieuwe roman over een geheim in een Oostenrijks dorp overtreft ze zichzelf: zo geraffineerd, zo rijk en humorvol. Om te lezen en herlezen!’

 

Jessica, uitgever vertaalde fictie (en zelf verwoed zwemmer), tipt Water pakken van Kirsten van Santen:

‘Dit is dé ultieme Nederlandstalige zwem- en zwemmersgids, en een ode aan de “waterige” vaderlandse literatuur. Dat Kirsten van Santen zelf lyrisch, poëtisch en literair uitweidt over haar lievelingselement, maakt het tot een bijzondere, unieke leeservaring – ook voor lezers zónder aangeboren zwemvliezen. Mijn non-fictieboek van het jaar!’

Yvette, publiciteit non-fictie, tipt De kracht van spijt van Daniel Pink:

‘Leerzaam om te lezen over verschillende vormen van spijt, waarom het goed is om spijt te hebben en hoe spijt duidelijk maakt wat voor jou het belangrijkste is in het leven. Het veelgehoorde no regrets is volgens Pink daarom helemaal geen slecht levensmotto – en toevallig ook nog eens een van de populairste tattoos ter wereld.’

 

Ellen, marketeer, en Thea Bon, verkoop binnendienst, tippen Zelfs als alles eindigt van Jens Liljestrand:

‘Een zinderende roman die onder je huid kruipt. Intrigerend personages in een wereld die compleet ontwricht is!’

‘Hilarisch en beangstigend. Scandinavische roman met een thrillerrandje.’

 

Joyce, accountmanager, tipt: Noordkrompen, zee-engelen en koffieboontjes  – een schelpenboek van Koos Dijksterhuis:

‘Schelpen, wie zocht ze niet vroeger op het strand? Dit prachtig uitgevoerde boek met veel foto’s vertelt over de wonderlijke schelpdierwereld in ons Nederlandse kustgebied: weekdieren, slakken, mossels en nog veel meer. Wat een verscheidenheid aan soorten, en wat kan Koos Dijksterhuis hier op een meeslepende wijze over vertellen. Elke dag een paar pagina’s en je komt helemaal tot rust!’

Rick, producer, tipt Het land dat maar niet wil lukken van Fleur de Weerd:

‘Opdat de aandacht niet verslapt gezien de waarschijnlijke impact op onze toekomst. Omdat deze oorlog zoveel verder gaat en zoveel meer is dan een conflict tussen twee landen.  Met de wetenschap van nu lezend in dit boek uit 2015, wat een verhelderend beeld van het land en de inwoners van Oekraïne geeft, beneemt het je soms de adem.’

Marcella, uitgever non-fictie, tipt Alles wat je liefhebt wordt mooi van Babs Gons:

‘Dit boek ligt op mijn nachtkastje en ik lees er dagelijks twee of drie hoofdstukjes uit. Babs wijst ons op het wonder van de alledaagse dingen. Elke dag dat ik haar woorden lees, wordt een dag met een extra laagje glans en schittering.’

 

Femke, marketeer, tipt Er is er hier maar één de baas van Angelique Kunst:

‘Een rijke en succesvolle ondernemer die zijn imperium te grabbel gooit onder invloed van een cybersecurity expert met bizarre complottheorieën, die een charlatan blijkt te zijn…  Leest als een spannende Netflix-serie, maar dan echt gebeurd.’

 

Sander, uitgever Nederlandse fictie, tipt De geur van het bos van Rob Bijlsma:

‘Ik lees dit boek met uitzicht op een Mediterraan bos van vijgenbomen en bijbehorende zoete, zwoele geur. Rob Bijlsma is de meester van de natuurbeschrijvingen.’

 

Caroline, directeur, tipt De wilde vaart. Op zoek naar de veerkracht van Suriname van Tessa Leuwsha:

‘Waar je je vakantie ook doorbrengt, met dit boek reis je in het kielzog van Tessa Leuwsha en haar man Sirano op een lange smalle garnalenboot dwars door Suriname. Je vaart langs plekken met heldhaftige en donkere geschiedenis, vergaapt je aan de natuur en meert aan om heerlijk te eten en drinken. Met mooie foto’s en routekaartjes.’

Sandra, uitgever business, tipt Plot. Bedenk het verhaal achter je verhaal van Louis Stiller (Schrijfbibliotheek):

‘Zo heerlijk als het is om je in een verhaal te verliezen, zo fascinerend is het om je te verdiepen in hoe je zo’n verhaal kunt schrijven. Voor iedereen die tijdens de vakantie nu eindelijk het idee voor dat ene verhaal uit wil werken is dit boek een perfecte mix tussen goede tips, inzichten opdoen en gewoon lekker lezen!’

Meer nieuws

 • ‘Erfzonden’ van Matt Rowland Hill op de longlist van The 2022 Baillie Grifford Prize for Non-Fiction

  22 september 2022

  Op donderdag 22 september is bekend gemaakt dat Erfzonden van Matt Rowland Hill op de longlist van The Baillie Gifford Prize 2022 staat. Deze Britse prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het beste non-f...

  Lees het hele bericht
 • De Club van Echte Lezers #9

  21 september 2022

  Een Echte Lezer heeft nooit genoeg boeken. Een Echte Lezer kijkt altijd in andermans boekenkast. Een Echte Lezer verdwijnt het liefst in een boek. Herkenbaar? Dan is dit magazine echt iets voor jou...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • ‘Woensdag 19 oktober presenteert @Thomas_C_A samen met @DeGroene zijn nieuwste boek 'Amerika's laatste kans' bij… https://t.co/qkYSxTBWn4
 • RT @leesclubvalles: Hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Leiden en auteur bij @atlascontact Mariska Kret wint met 3 c… https://t.co/00ryBBHAMP
 • Vanmiddag zijn Emma van Hooff, Mariken Heitman en Koen Caris om 14.30 uur te gast bij De Utrechtse Boekenbar. Ze zu… https://t.co/PD1fQ2gQom
 • Vandaag verschenen: 'Man zonder rijbewijs' van Oek de Jong! 🚗 'Al met al een aangename rit met een erudiete De Jon… https://t.co/qdw9Ee1cwz
 • Een mooie bespreking van 'De droomfabriek', dit keer op LiterairNederland, door recensente én docente Marjolijn van… https://t.co/OrOb1BAtBv