Wat lezen de medewerkers van Atlas Contact zelf graag deze zomer?

We maakten een rondje langs de bureaus op de uitgeverij. Dit zijn volgens de aanwezige medewerkers de must-reads van deze zomer (en daarna uiteraard).

Tilly, uitgever tipt Dunkelblum zwijgt van Eva Menasse: (bekijk TillyTok voor meer leestips van Tilly via TikTok of Instagram):

‘Dit vind ik zo fantastisch. Ik heb er slapeloze nachten van gehad. Het is heel grappig, maar het is ook stevig want het gaat over een dorp met een heel duister verleden. Het ijzeren gordijn, de Tweede Wereldoorlog en twee jonge mensen die komen daar binnen en die gooien de boel open. Echt verschrikkelijke knap gedaan!

Marjet, publiciteit non-fictie, vult aan over Dunkelblum zwijgt :

‘Eigenlijk is ieder boek van Menasse geweldig, maar in deze nieuwe roman over een geheim in een Oostenrijks dorp overtreft ze zichzelf: zo geraffineerd, zo rijk en humorvol. Om te lezen en herlezen!’

 

Jessica, uitgever vertaalde fictie (en zelf verwoed zwemmer), tipt Water pakken van Kirsten van Santen:

‘Dit is dé ultieme Nederlandstalige zwem- en zwemmersgids, en een ode aan de “waterige” vaderlandse literatuur. Dat Kirsten van Santen zelf lyrisch, poëtisch en literair uitweidt over haar lievelingselement, maakt het tot een bijzondere, unieke leeservaring – ook voor lezers zónder aangeboren zwemvliezen. Mijn non-fictieboek van het jaar!’

Yvette, publiciteit non-fictie, tipt De kracht van spijt van Daniel Pink:

‘Leerzaam om te lezen over verschillende vormen van spijt, waarom het goed is om spijt te hebben en hoe spijt duidelijk maakt wat voor jou het belangrijkste is in het leven. Het veelgehoorde no regrets is volgens Pink daarom helemaal geen slecht levensmotto – en toevallig ook nog eens een van de populairste tattoos ter wereld.’

 

Ellen, marketeer, en Thea Bon, verkoop binnendienst, tippen Zelfs als alles eindigt van Jens Liljestrand:

‘Een zinderende roman die onder je huid kruipt. Intrigerend personages in een wereld die compleet ontwricht is!’

‘Hilarisch en beangstigend. Scandinavische roman met een thrillerrandje.’

 

Joyce, accountmanager, tipt: Noordkrompen, zee-engelen en koffieboontjes  – een schelpenboek van Koos Dijksterhuis:

‘Schelpen, wie zocht ze niet vroeger op het strand? Dit prachtig uitgevoerde boek met veel foto’s vertelt over de wonderlijke schelpdierwereld in ons Nederlandse kustgebied: weekdieren, slakken, mossels en nog veel meer. Wat een verscheidenheid aan soorten, en wat kan Koos Dijksterhuis hier op een meeslepende wijze over vertellen. Elke dag een paar pagina’s en je komt helemaal tot rust!’

Rick, producer, tipt Het land dat maar niet wil lukken van Fleur de Weerd:

‘Opdat de aandacht niet verslapt gezien de waarschijnlijke impact op onze toekomst. Omdat deze oorlog zoveel verder gaat en zoveel meer is dan een conflict tussen twee landen.  Met de wetenschap van nu lezend in dit boek uit 2015, wat een verhelderend beeld van het land en de inwoners van Oekraïne geeft, beneemt het je soms de adem.’

Marcella, uitgever non-fictie, tipt Alles wat je liefhebt wordt mooi van Babs Gons:

‘Dit boek ligt op mijn nachtkastje en ik lees er dagelijks twee of drie hoofdstukjes uit. Babs wijst ons op het wonder van de alledaagse dingen. Elke dag dat ik haar woorden lees, wordt een dag met een extra laagje glans en schittering.’

 

Femke, marketeer, tipt Er is er hier maar één de baas van Angelique Kunst:

‘Een rijke en succesvolle ondernemer die zijn imperium te grabbel gooit onder invloed van een cybersecurity expert met bizarre complottheorieën, die een charlatan blijkt te zijn…  Leest als een spannende Netflix-serie, maar dan echt gebeurd.’

 

Sander, uitgever Nederlandse fictie, tipt De geur van het bos van Rob Bijlsma:

‘Ik lees dit boek met uitzicht op een Mediterraan bos van vijgenbomen en bijbehorende zoete, zwoele geur. Rob Bijlsma is de meester van de natuurbeschrijvingen.’

 

Caroline, directeur, tipt De wilde vaart. Op zoek naar de veerkracht van Suriname van Tessa Leuwsha:

‘Waar je je vakantie ook doorbrengt, met dit boek reis je in het kielzog van Tessa Leuwsha en haar man Sirano op een lange smalle garnalenboot dwars door Suriname. Je vaart langs plekken met heldhaftige en donkere geschiedenis, vergaapt je aan de natuur en meert aan om heerlijk te eten en drinken. Met mooie foto’s en routekaartjes.’

Sandra, uitgever business, tipt Plot. Bedenk het verhaal achter je verhaal van Louis Stiller (Schrijfbibliotheek):

‘Zo heerlijk als het is om je in een verhaal te verliezen, zo fascinerend is het om je te verdiepen in hoe je zo’n verhaal kunt schrijven. Voor iedereen die tijdens de vakantie nu eindelijk het idee voor dat ene verhaal uit wil werken is dit boek een perfecte mix tussen goede tips, inzichten opdoen en gewoon lekker lezen!’

Meer nieuws

 • Cadeautip + gedicht: Maak het af!

  25 november 2022

  Het perfecte cadeau voor iedereen die zo’n project heeft dat je eigenlijk heel graag zou willen maken, maar waar diegene steeds niet aan toekomt. Vaak zijn het dingen die iemand ‘altijd nog zou wi...

  Lees het hele bericht
 • ‘Je beste vriendin’ over de invloed van Margriet en Libelle op de vrouwenemancipatie in de jaren 60, 70 en 80

  24 november 2022

  Onlangs verscheen Je beste vriendin. Libelle en Margriet als venster op de wereld  van Marjan van Marle. Deze populaire vrouwenbladen speelden vanaf de zestiger jaren een veel grotere rol in de emanc...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • Hoera! 🥳 Warna Oosterbaan won de Sociologische bril 2021 voor beste sociologische publieksboek met 'Het leven van d… https://t.co/jidbRkbEfq
 • RT @MireilleBrg: Reisverslag door Iran met historische en religieuze verhalen, doorspekt met persoonlijke bespiegelingen op de joods… https://t.co/Pq2aGVOCZp
 • In zijn nieuwe boek 'Drie zakken dameskleding, twee cakes Kyiv en een sniper' doet Jaap Scholten verslag van zijn b… https://t.co/bt3ecP57gA
 • Recent verschenen: het nostalgische boek 'Je beste vriendin'! 💐 Marjan van Marle verdiept zich in de geschiedenis… https://t.co/nW5FIiKFv0
 • Zaterdag 3 december treden Koen Caris, Emma van Hooff en Mariken Heitman op bij @index_poetry in Leiden georganisee… https://t.co/2nJuxOgZbT