Atlas Contact komt met podcast ‘Wie is Poetin?’

Op 22 september 2022 verschijnt het eerste deel van de zesdelige podcast Wie is Poetin? waarin experts proberen te duiden waarom Vladimir Poetin doet wat hij doet. Podcast-host Simon Dikker Hupkes zoekt in gesprekken met Michel Krielaars, Julia Wouters, Binu Singh, Hester den Boer, Christ Klept en Laura Starink naar antwoorden op de vraag wie Poetin is.

In zes afleveringen van elk ongeveer 30 minuten onderzoekt Simon Dikker Hupkes samen met wisselende experts een vraag rondom de persoon Vladimir Poetin: wie was hij als kind, wat waren sleutelmomenten in zijn loopbaan, waarom is het sterke-man-beeld zo belangrijk voor hem, wie zijn zijn vrienden, hoe creëert en dicteert hij zijn waarheid en hoe ziet hij zijn rol in de wereld?

Simon Dikker Hupkes, behalve podcast-host ook redacteur non-fictie bij Atlas Contact en ervaren moderator en interviewer: ‘Sinds de inval van Rusland in Oekraïne had ik meer dan ooit behoefte aan een overzichtelijk en begrijpelijk beeld van deze autoritaire leider die de wereld in zijn greep lijkt te hebben. In Wie is Poetin? onderzoek ik met zes experts wat de drijfveren van Vladimir Poetin zijn en hoe hij is geworden zoals hij nu is.’

De podcast Wie is Poetin is te beluisteren op alle gebruikelijke podcast-kanalen zoals Spotify, iTunes en Apple Podcast.

Bekijk hier de trailer:

De eerste aflevering staat vanaf donderdag 22 september 2022 online. Elke donderdag volgt een nieuwe aflevering.

Wie is Poetin? is een podcast van Atlas Contact en VBK AudioLab en werd geproduceerd door Thinium Audioboekproducties. Eerdere podcasts van Atlas Contact met onder meer Dick Swaab, Geert Mak, Jan Brokken, Ewoud Kieft, Bianca Stigter en Joris Luyendijk bereikten honderdduizenden luisteraars.

Meer informatie over alle afleveringen en direct luisteren kan via: www.atlascontact.nl/wieispoetin

Meer nieuws

 • Vacature stagiair PR en Publiciteit bij Uitgeverij Atlas Contact

  22 juni 2022

  Wil jij ervaring opdoen bij een literaire uitgeverij en onze boeken en schrijvers als Haruki Murakami, Adriaan van Dis, Niña Weijers, Babs Gons,  Madeleijn van den Nieuwenhuizen,  Marieke Lucas Rij...

  Lees het hele bericht
 • ‘Erfzonden’ van Matt Rowland Hill op de longlist van The 2022 Baillie Grifford Prize for Non-Fiction

  22 september 2022

  Op donderdag 22 september is bekend gemaakt dat Erfzonden van Matt Rowland Hill op de longlist van The Baillie Gifford Prize 2022 staat. Deze Britse prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het beste non-f...

  Lees het hele bericht
 • De Club van Echte Lezers #9

  21 september 2022

  Een Echte Lezer heeft nooit genoeg boeken. Een Echte Lezer kijkt altijd in andermans boekenkast. Een Echte Lezer verdwijnt het liefst in een boek. Herkenbaar? Dan is dit magazine echt iets voor jou...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

 • ‘Woensdag 19 oktober presenteert @Thomas_C_A samen met @DeGroene zijn nieuwste boek 'Amerika's laatste kans' bij… https://t.co/qkYSxTBWn4
 • RT @leesclubvalles: Hoogleraar cognitieve psychologie aan de Universiteit Leiden en auteur bij @atlascontact Mariska Kret wint met 3 c… https://t.co/00ryBBHAMP
 • Vanmiddag zijn Emma van Hooff, Mariken Heitman en Koen Caris om 14.30 uur te gast bij De Utrechtse Boekenbar. Ze zu… https://t.co/PD1fQ2gQom
 • Vandaag verschenen: 'Man zonder rijbewijs' van Oek de Jong! 🚗 'Al met al een aangename rit met een erudiete De Jon… https://t.co/qdw9Ee1cwz
 • Een mooie bespreking van 'De droomfabriek', dit keer op LiterairNederland, door recensente én docente Marjolijn van… https://t.co/OrOb1BAtBv