Atlas Contact komt met podcast ‘Wie is Poetin?’

Op 22 september 2022 verschijnt het eerste deel van de zesdelige podcast Wie is Poetin? waarin experts proberen te duiden waarom Vladimir Poetin doet wat hij doet. Podcast-host Simon Dikker Hupkes zoekt in gesprekken met Michel Krielaars, Julia Wouters, Binu Singh, Hester den Boer, Christ Klept en Laura Starink naar antwoorden op de vraag wie Poetin is.

In zes afleveringen van elk ongeveer 30 minuten onderzoekt Simon Dikker Hupkes samen met wisselende experts een vraag rondom de persoon Vladimir Poetin: wie was hij als kind, wat waren sleutelmomenten in zijn loopbaan, waarom is het sterke-man-beeld zo belangrijk voor hem, wie zijn zijn vrienden, hoe creëert en dicteert hij zijn waarheid en hoe ziet hij zijn rol in de wereld?

Simon Dikker Hupkes, behalve podcast-host ook redacteur non-fictie bij Atlas Contact en ervaren moderator en interviewer: ‘Sinds de inval van Rusland in Oekraïne had ik meer dan ooit behoefte aan een overzichtelijk en begrijpelijk beeld van deze autoritaire leider die de wereld in zijn greep lijkt te hebben. In Wie is Poetin? onderzoek ik met zes experts wat de drijfveren van Vladimir Poetin zijn en hoe hij is geworden zoals hij nu is.’

De podcast Wie is Poetin is te beluisteren op alle gebruikelijke podcast-kanalen zoals Spotify en Apple Podcast.

Bekijk hier de trailer:

De eerste aflevering staat vanaf donderdag 22 september 2022 online. Elke donderdag volgt een nieuwe aflevering.

Wie is Poetin? is een podcast van Atlas Contact en VBK AudioLab en werd geproduceerd door Thinium Audioboekproducties. Eerdere podcasts van Atlas Contact met onder meer Dick Swaab, Geert Mak, Jan Brokken, Ewoud Kieft, Bianca Stigter en Joris Luyendijk bereikten honderdduizenden luisteraars.

Meer informatie over alle afleveringen en direct luisteren kan via: www.atlascontact.nl/wieispoetin

Meer nieuws

 • Adriaan van Dis, Lieve Joris en Niña Weijers zijn genomineerd voor de Boon

  2 december 2022

  Drie titels van Atlas Contact zijn genomineerd voor de Boon Literatuurprijs: Niña Weijers met Zelf doen,  Adriaan van Dis met Vijf vrolijke verhalen en Lieve Joris met Hildeke staan op de longlist. ...

  Lees het hele bericht
 • De beste boeken van 2022

  1 december 2022

  Wat waren de beste boeken van 2022 volgens de binnen- en buitenlandse media? Hieronder een overzicht van onze titels. The New York Times: 'The 10 Best Books of 2022' Hernan Diaz, Vermogen ...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda