Bekendmaking winnaar Libris Literatuur Prijs 2024 op 13 mei, Cobi van Baars en Rob van Essen genomineerd

De winnaar van de 31ste Libris Literatuur Prijs voor de beste Nederlandstalige roman wordt op maandag 13 mei 2024 bekendgemaakt. Van Atlas Contact maken Cobi van Baars met De onbedoelden en Rob van Essen met Ik kom hier nog op terug kans op de prestigieuze prijs.

De jury – voorgezeten door SER-voorzitter Kim Putters – zal dan kiezen wie van de zes genomineerde auteurs de prijs wint. De winnaar mag een bedrag van € 50.000,- en een bronzen legpenning ontworpen door Irma Boom in ontvangst nemen.

De onbedoelden van Cobi van Baars en Ik kom hier nog op terug van Rob van Essen werden afgelopen jaar met veel lof ontvangen. Rob van Essen won met De goede zoon al in 2019.

De bekendmaking, tijdens een feestelijk diner in Cultuurhuis Felix Meritis voor auteurs en genodigden, wordt op maandag 13 mei live uitgezonden tijdens Nieuwsuur op NPO2. De kersverse winnaar wordt in de uitzending geïnterviewd door Jeroen Wollaers. In VPRO Nooit Meer Slapen interviewt Femke van der Laan de winnaar op dinsdagnacht 14 mei op NPO Radio 1. Wie dit liever later terugluistert, kan hiervoor terecht bij hun website.

Meer weten over de genomineerden Cobi van Baars en Rob van Essen? Beluister dan hun afleveringen van de podcastserie ‘De Shortlist’.

Meer nieuws

 • De droom van Den Haag

  21 mei 2024

  Vandaag wordt in het Vredespaleis in Den Haag De droom van Den Haag. De Haagse Vredesconferenties en het ontstaan van een nieuwe wereldorde van Benjamin Duerr gepresenteerd. Hij was op 19 mei te ga...

  Lees het hele bericht
 • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23.

  17 mei 2024

   Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De uitreiking vond plaats op 16 mei voorafgaand aan het ‘Night University’ festival in het Marga Klompé gebouw van d...

  Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights