Fokke Obbema en Jelte Posthumus in gesprek tijdens Nacht van de Filosofie Leeuwarden

Fokke Obbema gaat tijdens de Nacht van de Filosofie in gesprek met Jelte Posthumus over de zin van het leven. Dit doet hij naar aanleiding van zijn boeken over zijn zoektocht naar de zin van het leven: De zin van het leven en Een zinvol leven. In september verschijnt zijn nieuwste boek Stervelingen over hoe ons leven door onze eindigheid wordt gekleurd.

De Nacht van de Filosofie vindt plaats in dbieb Leeuwaarden op zaterdag 15 april. Het thema van van deze avond is dit jaar ‘weerloos en waardevol’.

 

Fokke Obbema legt zich sinds 2018 voor de Volkskrant toe op zingeving. Daarvoor was hij onder meer  specialist China en Europa, chef van de economieredactie, Frankrijk-correspondent en commentator. Eerder schreef hij China en EuropaDe zin van het leven en Een zinvol leven. In 2022 maakte hij samen met zanggroep Wishful Singing de theatervoorstelling De zin van het leven.

 

Datum: 15 april 2023

Tijden: 19.00 – 00.00 uur

Kaarten: standaard € 20,00 | leden € 17,50 | studenten € 10,00

Locatie: dbieb Leeuwarden centrum, Blokhuisplein 40 Leeuwarden

Klik hier voor meer informatie

Klik hier om kaarten te kopen

Meer nieuws

 • Auteurs van ‘De lezende mens’ geven lezing in Leeuwarden

  20 maart 2023

  Aan de hand van hun boek De lezende mens, geven Ruud Hisgen en Adriaan van der Weel een lezing tijdens Lettertreffen van Leeuwarden UNESCO City of Literature op 23 maart. Lettertreffen is een midd...

  Lees het hele bericht
 • Remco Daalder bij boekhandel Maximus Hilligersberg in Rotterdam over zijn nieuwe boek ‘Stadse beestjes’

  16 maart 2023

  Op woensdag 12 april interviewt Alexander Reeuwijk schrijvers Remco Daalder en Aglaia Bouma bij boekhandel Maximus Hilligersberg in Rotterdam. Over Stadse beestjes:  Maak kennis met de bijzonder...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Geverifieerd door MonsterInsights