Longlists BookSpot Literatuurprijs Fictie en Non-Fictie bekend: zes titels van Atlas Contact

De longlists van de BookSpot Literatuurprijs Fictie en Non-fictie 2019 zijn bekendgemaakt en maar liefst zes titels van Atlas Contact maken kans op een van de grootste literaire prijzen van Nederland en Vlaanderen.

Op de Longlist Fictie staan De goede zoon van Rob van Essen, De kamer waar alle verhalen beginnen van Wouter Godijn en KAMERS ANTIKAMERS van Niña Weijers.

De prijs voor het beste non-fictieboek wordt dit jaar voor de eerste maal uitgereikt. Op de Longlist Non-fictie staan De rechtvaardigen van Jan Brokken, Terug naar Neerpelt van Lieve Joris en Oude dozen van Marja Vuijsje.

De shortlists worden op 25 september bekendgemaakt en de winnende boeken op 14 november. De auteurs van de bekroonde boeken ontvangen elk een bedrag van 50.000 euro.

Naast de BookSpot Literatuurprijs bestaat sinds 2016 ook de BookSpot Lezersprijs. Lezers kunnen in totaal op drie boeken stemmen en maken kans op een InkPad 3 eReader óf de drie boeken van de Bookspot Lezersprijs Top 3. Klik hier om jouw stem uit te brengen!

Meer nieuws

 • Romke van de Kaa vertelt over zijn nieuwe boek ‘De onderwereld van de tuin’

  4 augustus 2020

  Lees het hele bericht
 • Italiaanse vertaling van ‘De rechtvaardigen’ van Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers

  31 juli 2020

  Jan Brokken wint de Prijs van Italiaanse boekverkopers, Premio Tribùk dei Librai, met I giusti, de Italiaanse vertaling van De rechtvaardigen (Atlas Contact, 2018) De Italiaanse editie werd vertaal...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda