Longlists BookSpot Literatuurprijs Fictie en Non-Fictie bekend: zes titels van Atlas Contact

De longlists van de BookSpot Literatuurprijs Fictie en Non-fictie 2019 zijn bekendgemaakt en maar liefst zes titels van Atlas Contact maken kans op een van de grootste literaire prijzen van Nederland en Vlaanderen.

Op de Longlist Fictie staan De goede zoon van Rob van Essen, De kamer waar alle verhalen beginnen van Wouter Godijn en KAMERS ANTIKAMERS van Niña Weijers.

De prijs voor het beste non-fictieboek wordt dit jaar voor de eerste maal uitgereikt. Op de Longlist Non-fictie staan De rechtvaardigen van Jan Brokken, Terug naar Neerpelt van Lieve Joris en Oude dozen van Marja Vuijsje.

De shortlists worden op 25 september bekendgemaakt en de winnende boeken op 14 november. De auteurs van de bekroonde boeken ontvangen elk een bedrag van 50.000 euro.

Naast de BookSpot Literatuurprijs bestaat sinds 2016 ook de BookSpot Lezersprijs. Lezers kunnen in totaal op drie boeken stemmen en maken kans op een InkPad 3 eReader óf de drie boeken van de Bookspot Lezersprijs Top 3. Klik hier om jouw stem uit te brengen!

Meer nieuws

  • Femke Deen en Ineke Huysman over ‘Moeders des vaderlands’ bij Met het oog op morgen

    10 mei 2024

    Femke Deen en Ineke Huysman, samenstellers van Moeders des vaderlands. De vrouwen die de Nederlanden vormden waren op 9 mei te gast bij Met het oog op morgen op Radio 1. De uitzending is  hier terug ...

    Lees het hele bericht
  • ‘De Keien’ van Merel Leeman op shortlist Mr. J. Dutilh-Prijs 2024

    7 mei 2024

    De Keien. Rotterdamse studenten tussen handel en verzet (1940 - 1945) van Merel Leeman staat op de shortlist van de Mr. J. Dutilhprijs 2024. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend aan de auteur van h...

    Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

[twitget]
Geverifieerd door MonsterInsights