‘Terug naar Neerpelt’ op shortlist BookSpot Literatuurprijs Non-fictie én Lezersprijs

Terug naar Neerpelt van Lieve Joris staat zowel op de shortlist van de BookSpot Literatuurprijs Non-fictie als op de shortlist van de BookSpot Lezersprijs. Voor de lezersprijs kan gestemd worden tot 1 november.

In deze familiegeschiedenis stijgt behalve een tijdsbeeld ook het verhaal op van een dorpsmeisje dat, dwars tegen haar lotsbestemming in, haar weg vindt naar het schrijverschap.

De Bookspotprijs voor het beste non-fictieboek wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Op 14 november 2019 zal zowel de BookSpot Literatuurprijs Fictie als de BookSpot Literatuurprijs Non-fictie worden uitgereikt, waarbij beide prijzen een prijzengeld van 50.000 euro kennen.

Voor de BookSpot Lezersprijs kan nog een stem op een van de drie genomineerde boeken worden uitgebracht. Hieraan is een prijzengeld van 5.000 euro verbonden. De uitreiking van de Lezersprijs is op 6 november in 5 Uur Live op RTL4.

Op de BookSpot Longlist Fictie stonden van Atlas Contact de volgende titels: De goede zoon van Rob van Essen, De kamer waar alle verhalen beginnen van Wouter Godijn en KAMERS ANTIKAMERS van Niña Weijers.

Op de BookSpot Longlist Non-fictie stonden naast Terug naar Neerpelt ook De rechtvaardigen van Jan Brokken en Oude dozen van Marja Vuijsje.

Meer nieuws

  • Nobelprijswinnaar en psycholoog Daniel Kahneman overleden

    28 maart 2024

    Woensdag 27 maart bereikte ons het droevige bericht dat psycholoog, Nobelprijswinnaar en schrijver Daniel Kahneman is overleden op negentigjarige leeftijd. Wij wensen zijn echtgenote, familie en naast...

    Lees het hele bericht
  • Jonny Steinberg wint The National Book Critics Circle Award met ‘Winnie & Nelson’

    25 maart 2024

    The National Book Critics Circle (NBCC) Award in de categorie biografie gaat dit jaar naar Winnie & Nelson. Portret van een huwelijk van Jonny Steinberg. In dit boek ontrafelt Jonny Steinberg het ...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights