Het is internationale Vrouwendag! Een dag waar wereldwijd gelijke rechten en kansen, vrijheid en strijdbaarheid van vrouwen centraal staan.
Uiteraard geven wij vandaag een aantal onmisbare boekentips.

– In De revolutie van Pelle zoekt Conny Braam naar antwoorden op de vraag wat haar tot de rebelse meid heeft gemaakt die in mei 1968 na een laatste knallende ruzie op de trein stapt.

Wellust is een boek over vrijheid en genot! Hierin helpt seksuoloog Elise van Alderen vrouwen op weg naar seksuele autonomie.

– In Zelf doen probeert Niña Weijers al lezend en schrijvend een route door het leven te vinden. Met een even scherpe als zoekende blik bekijkt ze de dingen en zichzelf. Genomineerd voor de Boon Literatuurprijs!

– In Leven en laten leven schrijft rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen over abortusrecht. Ingeleid door een bevlogen en persoonlijk essay, staat een ruime selectie van die reacties in Leven en laten leven, als een genuanceerd gesprek in boekvorm. Want willen we onze wetten en rechten beschermen, dan moeten we ze verdedigen.

Achteraf bezien gaat over het turbulente leven van de schrijfster van de Cazalets.

Moeder en pen is het langverwachte vervolg van Mensje van Keulen op de dagboeken Alle dagen laat en Neerslag van een huwelijk.

– Neske Beks biedt in De kleine Morrison zowel nieuwe als ervaren Toni Morrison-lezers een wegwijzer in haar oeuvre vanuit een Zwart perspectief.

– In Je beste vriendin schetst Marjan van Marle de ontwikkeling en maatschappelijke invloed van de twee meest toonaangevende vrouwenbladen in Nederland ooit: Libelle en Margriet. De redacties pleitten voor o.a. beter onderwijs, legalisering van abortus, recht op beleving van een eigen vrouwelijke seksualiteit, parttime werken en een betere kinderopvang

Meer nieuws

 • ‘Ik bel je wel als ik dood ben’ van Cherry Duyns en tentoonstelling Armando

  17 maart 2023

  Zaterdag 18 maart is de officiële opening van 'Armando: door de ogen van een vriend' in museum Van Bommel van Dam in Venlo. De tentoonstelling is een persoonlijke inkijk in het leven en werk van Arma...

  Lees het hele bericht
 • Interview met Keyvan Shahbazi op Zembla

  16 maart 2023

  Auteur Keyvan Shahbazi, bekend van De Amerikaan van Karadj, vertelt zijn verhaal aan Zembla. Wat zijn verhaal is, en waarom hij niet als slachtoffer wil worden neergezet, leest u hier. Over De Ame...

  Lees het hele bericht

Leestips ontvangen?

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Agenda

Geverifieerd door MonsterInsights