Onze boekentips op internationale vrouwendag

Het is internationale Vrouwendag! Een dag waar wereldwijd gelijke rechten en kansen, vrijheid en strijdbaarheid van vrouwen centraal staan.
Uiteraard geven wij vandaag een aantal onmisbare boekentips.

– In De revolutie van Pelle zoekt Conny Braam naar antwoorden op de vraag wat haar tot de rebelse meid heeft gemaakt die in mei 1968 na een laatste knallende ruzie op de trein stapt.

Wellust is een boek over vrijheid en genot! Hierin helpt seksuoloog Elise van Alderen vrouwen op weg naar seksuele autonomie.

– In Zelf doen probeert Niña Weijers al lezend en schrijvend een route door het leven te vinden. Met een even scherpe als zoekende blik bekijkt ze de dingen en zichzelf. Genomineerd voor de Boon Literatuurprijs!

– In Leven en laten leven schrijft rechtshistoricus Madeleijn van den Nieuwenhuizen over abortusrecht. Ingeleid door een bevlogen en persoonlijk essay, staat een ruime selectie van die reacties in Leven en laten leven, als een genuanceerd gesprek in boekvorm. Want willen we onze wetten en rechten beschermen, dan moeten we ze verdedigen.

Achteraf bezien gaat over het turbulente leven van de schrijfster van de Cazalets.

Moeder en pen is het langverwachte vervolg van Mensje van Keulen op de dagboeken Alle dagen laat en Neerslag van een huwelijk.

– Neske Beks biedt in De kleine Morrison zowel nieuwe als ervaren Toni Morrison-lezers een wegwijzer in haar oeuvre vanuit een Zwart perspectief.

– In Je beste vriendin schetst Marjan van Marle de ontwikkeling en maatschappelijke invloed van de twee meest toonaangevende vrouwenbladen in Nederland ooit: Libelle en Margriet. De redacties pleitten voor o.a. beter onderwijs, legalisering van abortus, recht op beleving van een eigen vrouwelijke seksualiteit, parttime werken en een betere kinderopvang

Meer nieuws

  • Niña Weijers met ‘Cassandra’ winnaar van de E. de Perronprijs 2022/23.

    23 april 2024

     Niña Weijers is met Cassandra de winnaar van de E. du Perronprijs 2022/23. De E. du Perronprijs is een initiatief van de gemeente Tilburg en Tilburg University. De prijs wordt uitgereikt sinds...

    Lees het hele bericht
  • 22 april: de Dag van de Aarde met de première van ‘Our Blue World’, waarin Li An Phoa (‘Drinkbare Rivieren’) een rol speelt

    22 april 2024

    Maandag 22 april was het Earth Day, de Dag van de Aarde, en ging de film ‘Our Blue World’ in première in New York. De Dag van de Aarde is een dag die in het teken staat van milieubescherming en h...

    Lees het hele bericht
Geverifieerd door MonsterInsights