De fuut

De fuut is een van de meest geliefde vogels van Nederland. Jan Johan Vlug wijdde zijn hele ornithologische leven aan deze sierlijke watervogel.
In ‘De fuut’ vertelt Jan Johan Vlug over een van de meest geliefde vogels van Nederland. Wie kent deze sierlijke watervogel met zijn prachtige koptooi niet? Zijn opvallende balts is op veel plaatsen te bewonderen, vaak ook in stadsgrachten. En bestaat er iets mooiers dan een fuut met jongen op de rug? De fuut is tegenwoordig een heel normale verschijning in onze meren en plassen, maar het ging in Nederland niet altijd zo goed met de fuut. In de jaren zestig van de vorige eeuw maakte men zich nog zorgen om zijn voortbestaan. Toename van het aantal vissen, beschermingsmaatregelen en nieuwe wetgeving hielpen: het aantal futen nam overal toe. Langzamerhand veranderde de fuut van een schuwe vogel in een vogel die zijn nest niet alleen bouwt in rustige meren en plassen, maar ook in steden. Tegenwoordig nestelen er maar liefst ruim 13.500 in ons land. Jan Johan Vlug wijdde zijn hele ornithologische leven aan de fuut en geldt als een van de grootste specialisten in Europa. Behalve aan de fuut besteedt hij in deze monografie ook veel aandacht aan diens familieleden.
Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045040790
  • Pagina's: 470 pagina's

Dit boek in de media

‘In De fuut staat alles wat je wilde weten over de fuut, maar nooit durfde te vragen.’

De Volkskrant

‘De fuut is mijn lievelingsvogel (…) Jan Johan Vlug schrijft er heel mooi en beeldend over’ – Wilfried de Jong in Brommer op zee

‘‘De fuut ontraadseld’, zo kunnen we dit boek wel noemen. Met de vele onderwerpen is het bijna een naslagwerk. Voor mij is het een topper.’ – Verenigingsblad de Korhaan

‘Fraaie foto’s en een uitgebreide referentielijst complementeren dit bijzondere boek.’

Natura

‘Maar liefst 470 pagina’s leesplezier!’

Roots

'Een boek boordevol boeiende feiten over deze prachtige vogels.' - Vogelwacht Franeker

Jan Johan Vlug

Jan Johan Vlug publiceerde veel over fuutachtigen, eerst vooral over de gewone fuut, later lag de nadruk meer op de roodhalsfuut en andere verwante soorten. Zijn artikelen verschenen onder meer in het Duitse ornithologische tijdschrift Corax en in diverse ornithologische werken. Eerder publiceerde hij een monografie over de roodhalsfuut en schreef hij voor de in 2018 verschenen SOVON Atlas.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van De Vogelserie

Geverifieerd door MonsterInsights