De steenuil

In dit nieuwe deel van de Vogelserie vertelt onderzoeker en vogelbeschermer Ronald van Harxen over het kleinste uiltje van Nederland: de steenuil.
De steenuil is nauwelijks groter dan een merel en daarmee ons kleinste uiltje. In ons land is hij van oudsher een bekende verschijning in vooral kleinschalig agrarisch landschap. Het steenuiltje broedt graag op boerenerven, vooral als deze voldoende natuurlijke variatie bieden. Daar kan hij op een klein oppervlak alles vinden wat hij nodig heeft. Vanaf een verhoging zoekt de steenuil naar voedsel en vliegt daar in golvende vlucht op af. Opvallend zijn de felgele ogen en z’n lichte ‘wenkbrauwen’. Wie eenmaal is aangekeken door een steenuil vergeet dit nooit meer.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045039855
  • Pagina's: 216 pagina's

Dit boek in de media

‘Dit boek is weer een parel aan de hopelijk nog lang levende Atlas-Contact Vogelserie.’ – Natura

Natura

Ronald van Harxen

Ronald van Harxen is voorzitter van Steenuilenoverleg Nederland (STONE). Al meer dan 25 jaar is hij bezig met onderzoek naar en bescherming van de steenuil, met name in de Achterhoek. Er zijn maar weinig steenuiltjes in het oosten van het land die hij niet in zijn handen heeft gehad. In 2021 verscheen van hem De steenuil, het nieuwste deel in de Vogelserie.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van De Vogelserie

Geverifieerd door MonsterInsights