Mijn roofvogels

Rob Bijlsma

Al meer dan veertig jaar klimt Rob Bijlsma in boomtoppen om roofvogels te bestuderen. Hij begon daarmee in de late jaren zestig, tijdens het diepste dieptepunt voor roofvogels in een grondig vergiftigde wereld. Nú zijn ze alomtegenwoordig, zelfs tot in hartje stad. Hoe valt dat te rijmen met de afname van belangrijke prooisoorten en met landschappelijke veranderingen van ongekende omvang? Rob Bijlsma weet veel, heel veel van roofvogels. Hij ziet patronen, hij snapt wat er aan de hand is op grond van geduldige observaties en metingen. Een roofvogel wordt op die manier een individu dat dagelijks beslissingen neemt. En hoe uitstekend kunnen ze dat, óók als de omstandigheden ongewis zijn. Mijn roofvogels is het verslag van een gepassioneerde zoektocht naar de leefwereld van roofvogels, geschraagd met terzijdes, langlopend onderzoek in binnen- en buitenland, jeugdige overmoed, ongevraagde meningen, cijfers en kennis van anderen.
€ 17,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789046707777
Pagina's
416
Type
Paperback / softback
Afmeting
232 mm x 151 mm x 29 mm
Gepubliceerd
februari 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Olympus


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Een pretentieuze titel van een zeer markante auteur die veel tijd aan deze vogelgroep besteed heeft. (…) Beschreven op een humoristische manier, maar ook met veel zelfspot. (…) Er valt naast de waardevolle wetenschappelijke inhoud heel wat te lezen in dit boek. (…) Door de uitmuntende onderzoeksgegevens een naslagwerk.’

- NBD Biblion