Interviewen

Auteur: Arjan Visser
Hoe wordt een goed vraaggesprek gevoerd? Oprechte interesse tonen, alert zijn, doorvragen zonder te gaan drammen. Het zijn slechts een paar adviezen voor eenieder die van plan is te gaan interviewen, en misschien zelfs voor degene die het al langer doet maar er nog niet eerder bij heeft stilgestaan.
In dit boek laat interviewer Arjan Visser, onder andere bekend van de serie `De Tien Geboden' in het dagblad Trouw, aan de hand van eigen - soms pijnlijke - ervaringen zien hoe een interview tot stand komt. Van het moment waarop je iemand probeert te strikken tot de dag waarop een verhaal wordt gepubliceerd. Door de openhartige manier waarop een ervaren interviewer over zijn vak vertelt, biedt Interviewen een persoonlijke visie op de valkuilen en verrassingen van het vak.
Lees meer
15,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045700786
  • Pagina's: 93 pagina's

Dit boek in de media

Visser is royaal met aanwijzingen voor studenten journalistiek en anderen die het vak of de kunst onder de knie willen krijgen. [...] Wie geen interviewer wil worden, leest de tragikomische voorlopige memoires van iemand die nog lang geen oude rot is, maar wel veel leuks te vertellen heeft. - NRC HANDELSBLAD

NRC

Arjan Visser

Arjan Visser

Arjan Visser (1961) is schrijver en journalist. Sinds 1998 maakt hij de interview-reeks De Tien Geboden voor dagblad Trouw. In 1999 en 2000 werd daarvan ook een televisievariant gemaakt – Eer en Geweten – door de vpro. Hij debuteerde in 2003 met de roman De laatste dagen, genomineerd voor de AKO Literatuurprijs en bekroond met zowel de Anton Wachter- als de Geertjan Lubberhuizenprijs. Daarna volgden de romans Hemelval en Paganinipark. Zijn vierde boek, Hotel Linda uit 2012, werd in het Duits vertaald en onderscheiden met de Else Otten Übersetzerpreis 2014. In februari 2016 verscheen zijn nieuwe roman God sta me bij want ik ben onschuldig. Zijn nieuwste werk, 1 interviewer - 10 geboden - 100 schrijvers, verscheen in oktober 2018 bij gelegenheid van de 500ste Tien Geboden. In januari 2024 verschijnt zijn nieuwe roman De allemansvriend bij Atlas Contact.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van De schrijfbibliotheek

Geverifieerd door MonsterInsights