Schrijfstijl

de basis van een goede tekst

De basis van een goede tekst

Wilt u uw tekst laten publiceren? Zorg er dan voor dat de vorm een beoordeling van de inhoud niet in de weg staat. Kromme zinnen, vreemde perspectiefwisselingen, een woordkeuze die plotseling uit de toon valt, bij het schrijven liggen meer gevaren op de loer dan u wellicht denkt. Zelfs voor ervaren auteurs. Wat zijn de valkuilen, waar moet u op letten, en vooral: hoe moet het dan wel?

Schrijfstijl. De basis van een goede tekst neemt u mee op een spectaculaire bergwandeling door de literatuur. Op sneeuwwitte toppen schitteren pareltjes van zinnen, maar het pad voert ook langs afgronden waarin huiveringwekkende gedrochten schuilen, misvormde zinnen waarvan sommige zelfs in druk zijn verschenen. U leert door de vele voorbeelden een gevoel ontwikkelen voor het verschil tussen een spannende zin en een zin die over het randje de afgrond in tuimelt.

Samen met Voor de vorm. Taalvraagbaak voor schrijvers om de regels er gemakkelijk op na te kunnen slaan, hebt u met Schrijfstijl. De basis van een goede tekst alles bij de hand om foutloze kopij te schrijven
Lees meer
16,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045701509
  • Pagina's: 159 pagina's

Dit boek in de media

Leest als een hilarische roman […] Genieten. […] Echt bedoeld voor aankomende romanschrijvers. […] Leuke voorbeelden van taalfouten, stijlvoorbeelden en vaag taalgebruik. – Arie Storm in de TROS NIEUWSSHOW

Ook voor meer geoefende schrijvers is dit vitaminerijk leesvoer! – EO VISIE

Een heel nuttig boekje voor wie goed wil leren schrijven. - NOORDHOLLANDS DAGBLAD

Heidi Aalbrecht

Heidi Aalbrecht is schrijver van taalboeken en redacteur. Voor haar eigen tekstbureau, de Taalwerkplaats, helpt zij auteurs met het perfectioneren van hun teksten.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van De schrijfbibliotheek

Geverifieerd door MonsterInsights