Over redactie

Auteur: Lisa Kuitert
Op een dag ligt je manuscript op de uitgeverij, bij de redacteur. Wat moet je je bij zo iemand voorstellen? Lisa Kuitert zet uiteen wat een redacteur doet met jouw tekst, en stelt de vraag: ‘wat is goed voor jou?’
Wie alle richtlijnen en adviezen van De Schrijfbibliotheek netjes heeft opgevolgd, zou in staat moeten zijn de ideale tekst te schrijven. Toch valt er nog altijd aan een manuscript te sleutelen om het beter te maken. Veel mensen laten hun teksten door vrienden of bekenden becommentariëren, maar op een dag ligt je manuscript dan eindelijk op de uitgeverij, bij de redacteur. Wat moet je je bij zo iemand voorstellen? Geeft hij, of zij, je bemoedigende schouderklopjes, of is het een vlijmscherpe bovenmeester die overal commentaar bij heeft? Lisa Kuitert zet uiteen wat een redacteur doet met jouw tekst. Welke belangen heeft een redacteur, en wat is goed voor jou? Wat zijn je rechten en plichten, en wat te doen als een redacteur van uitgeverij verandert? Deze en andere onderwerpen komen in 'Over redactie' aan de orde.
Lees meer
9,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook

Bekijk Paperback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045704012

Lisa Kuitert

Sinds 1999 leidt Lisa Kuitert, hoogleraar Boekwetenschap, aan de Universiteit van Amsterdam redacteuren op. Zij publiceert daarnaast over uitgeverijen en boekcultuur in onder meer Vrij Nederland en De Boekenwereld.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van De schrijfbibliotheek

Geverifieerd door MonsterInsights