De kleine Campbell

De reis van de held samengevat

Auteur: Mieke Bouma
Campbell-kenner Mieke Bouma geeft een heldere samenvatting van de ‘reis van de held’ zoals die beschreven wordt in Campbells standaardwerk uit 1949 en vertaalt zijn inzichten naar de moderne tijd.

‘De kleine Campbell’ biedt een heldere samenvatting van ‘De held met de duizend gezichten’, het beroemde boek van Campbell uit 1949. Joseph Campbell bestudeerde religieuze, spirituele, mythologische en literaire klassiekers en verrijkte de wereld met zijn inzichten over ‘de reis van de held’ en wat wij daar als moderne mens van kunnen leren. Zijn theorie werd een inspiratiebron voor vele schrijvers, filmers, kunstenaars, filosofen en psychologen van over de hele wereld en de levenslessen en inzichten die hij deelt, zijn nog steeds actueel.

Campbell-kenner Mieke Bouma belicht de diverse stadia van de heldenreis met voorbeelden, verwijst naar ander werk van Joseph Campbell en bespreekt van welke betekenis Campbell's gedachtengoed nu nog kan zijn. In deze tijd, waarin we op de proef gesteld worden trouw te blijven aan onszelf en tegelijkertijd van waarde te zijn voor de wereld, is de heldenreis actueler dan ooit.

Lees meer
6,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Ebook

Bekijk Hardback

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047015635

Mieke Bouma

Mieke Bouma

MIEKE BOUMA (1954) is auteur en docent storytelling. Ze schreef diverse boeken die door het gedachtegoed van Campbell zijn geïnspireerd, waaronder De held in je eigen verhaal en Storytelling in 12 stappen (15e druk).

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van Kleine boekjes - grote inzichten

Geverifieerd door MonsterInsights