De kleine Tocqueville

Martin Sommer

Zonder burgers geen democratie

In ‘De kleine Tocqueville’ geeft Martin Sommer in nog geen honderd pagina’s een heldere samenvatting van het leven, de carrière en de werken van de Franse edelman Alexis de Tocqueville (1805-1859). Tocqueville wordt wel gezien als de man die het meest uitputtend, origineel en leesbaar over de democratie als politiek systeem heeft geschreven. Zijn magnum opus is getiteld Over de democratie in Amerika (twee delen, 1835-1840) en blijft ruim anderhalve eeuw later een aanrader. Tocqueville was ook zelf politicus, maar zijn actuele erfenis bestaat uit ideeën over de moderne democratie, haar sterke én haar zwakke kanten.
€ 11,99 Hardback Niet op voorraad
ISBN
9789045034829
Pagina's
96
Type
Hardback
Afmeting
188 mm x 124 mm x 15 mm
Gepubliceerd
februari 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Serie
Kleine boekjes - grote inzichten - 20


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘In honderd bladzijden geeft Sommer een heldere samenvatting van Tocquevilles leven, carrière en werken, (…). Door al deze ideeën en stellingen in een vloeiend leesbare stijl neer te zetten, heeft Sommer ons inderdaad nieuwsgierig gemaakt naar de persoon en de ideeën van de filosoof Tocqueville.’ – Anneke Groen, Argus