De kleine De Beauvoir

haar baanbrekende de tweede sekse samengevat

‘Je bent niet als vrouw geboren, je wordt vrouw.’ Dit is de bekendste zin uit het beroemde boek van filosofe, schrijfster en feministe De Beauvoir.
Met De kleine De Beauvoir geeft Marja Vuijsje in kort bestek weer wie Simone de Beauvoir was en wat de kern van diens bijzonder invloedrijke boek De tweede sekse is. ‘Je bent niet als vrouw geboren, je wordt vrouw.’ Dit is de bekendste zin uit het beroemde boek van filosofe, schrijfster en feministe De Beauvoir. Haar in 1949 verschenen De tweede sekse is een vlammend pleidooi voor verbetering van de positie van vrouwen, voor de onafhankelijkheid van de vrouw. Schrijfster en boek werden een belangrijke inspiratiebron voor de tweede feministische golf. Tot op de huidige dag geldt het als een iconisch boek over de bevrijding van de vrouw, er wordt dikwijls naar verwezen en in de afgelopen jaren is er duidelijk hernieuwde belangstelling voor deze oertekst van het feminisme. Marja Vuijsje, begenadigd schrijfster, behorend tot de generatie van de tweede feministische golf is lezer en herlezer van het oeuvre van De Beauvoir en van De tweede sekse in het bijzonder.
Lees meer
12,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Hardback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045037936
  • Pagina's: 96 pagina's

Dit boek in de media

‘De feministische klassieker van De Beauvoir is zeventig jaar na publicatie nog steeds actueel. Vuijsjes samengevatte versie van het meesterwerk is een handig overzicht voor oude én nieuwe feministen.’ – Opzij 

‘Kennismaken met een boek via een ander boek is altijd een uitdaging. Zeker als het gaat om een groot filosofisch werk. Marja Vuijsje kwijt zich nauwgezet van haar taak. Het beeld van Simone de Beauvoir als de klassieke Franse intellectueel, een ‘omgevallen boekenkast’ blijft overeind.’ – Vrouwenbibliotheek 

Marja Vuijsje

Marja Vuijsje

Marja Vuijsje (1955) is schrijver van een klein en bejubeld oeuvre. Haar biografie van Joke Smit werd genomineerd voor de Libris Geschiedenis Prijs en de Erik Hazelhoff Biografieprijs en stond op de tiplijst van de AKO Literatuurprijs. Haar boek Ons kamp stond op de longlist van de Libris Geschiedenis Prijs en werd genomineerd voor de Gouden Boekenuil. In 2015 verscheen Het rijbewijs van Nematollah. Een migratiegeschiedenis, dat werd genomineerd voor de E. du Perronprijs, en in 2018 Oude dozen. Een min of meer feministische leesgeschiedenis.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van Kleine boekjes - grote inzichten

Geverifieerd door MonsterInsights