De kleine De Beauvoir

De tweede sekse samengevat

Wie was Simone de Beauvoir? Een vooraanstaand vrouwelijke denker, bekend als auteur van een bijzonder invloedrijk boek; De tweede sekse.

‘Je bent niet als vrouw geboren, je wordt vrouw.’ Dit is de bekendste zin uit het beroemde boek van filosofe, schrijfster en feministe Simone De Beauvoir. Haar in 1949 verschenen De tweede sekse is een vlammend pleidooi voor verbetering van de positie van vrouwen, voor de onafhankelijkheid van de vrouw. Schrijfster en boek werden een belangrijke inspiratiebron voor de tweede feministische golf. Tot op de huidige dag geldt het als een iconisch boek over de bevrijding van de vrouw, er wordt dikwijls naar verwezen en in de afgelopen jaren is er duidelijk hernieuwde belangstelling voor deze oertekst van het feminisme.

Marja Vuijsje, begenadigd schrijfster, behorend tot de generatie van de tweede feministische golf is lezer en herlezer van het oeuvre van De Beauvoir en van De tweede sekse in het bijzonder.

Lees meer
12,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789045049083
  • Pagina's: 80 pagina's

Marja Vuijsje

Marja Vuijsje

Truus Duisterwinkel groeide op aan het Groninger Wad, vlak bij de plek waar Willem van der Ploeg ooit verdween. Tot 2010 was ze journalist bij onder meer de Leeuwarder Courant. Ze werkt tegenwoordig bij de recherche. De man die verdween in de Waddenzee zal verschijnen in september 2024

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van Kleine boekjes - grote inzichten

Geverifieerd door MonsterInsights