De HR-Scorecard

Brian E. Becker, Mark A. Huselid, Dave Ulrich

het meten van strategie, mensen en prestaties

Prestaties van mensen hebben steeds meer invloed op de bedrijfsstrategie. Die prestaties moeten dan wel gemeten kunnen worden. Op basis van de succesvolle Balanced Scorecard hebben de auteurs van dit boek een nieuwe methodiek ontwikkeld, de HR-scorecard. Daarmee kan human resources management ingepast worden in de algemene strategie van bedrijven en kan men human resources managen als een onderdeel van het bedrijfskapitaal. Bovendien wordt het mogelijk om met de HR-scorecard een koppeling te maken tussen menselijke prestatiemeting enerzijds en meetfactoren zoals omzet- en winstcijfers anderzijds. Aan de hand van een onderzoek bij 3000 bedrijven hebben de auteurs een model ontwikkeld dat bestaat uit 7 stappen. Zij beschrijven uitgebreid de verschillende stappen met een praktische toelichting hoe deze kunnen worden geïmplementeerd in de bedrijfsvoering. 'De HR-scorecard' is daarmee een boek dat een model neerlegt voor prestatiemeting in relatie tot strategie. Dit zal vele managers behulpzaam zijn in hun zoektocht naar betere instrumenten voor human-resources-management.
€ 33,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025415044
Pagina's
235
Type
Paperback / softback
Vertaler
Anneke Westendorp
Afmeting
230 mm x 150 mm x 21 mm
Gepubliceerd
november 2013
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact
Serie
Business bibliotheek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

De HR-Scorecard is de ultieme gids voor de professional op het gebied van human resources. Het geeft een geweldig inzicht in een gebied waarop veel kritisch onderzoek gebeurt en dat ingrijpende veranderingen nodig heeft.
Milano Reyna van Saatchi & Saatchi

Verified by MonsterInsights