De zijderoute naar de top

strategisch leiderschap voor vrouwen

Gericht op vrouwen die actief hun (leiderschaps) positie in het bedrijfsleven willen verbeteren. Gebaseerd op vragen die Mirella Visser kreeg tijdens lezingen en workshops over het onderwerp ‘Vrouwen en Leiderschap’.
Het best bewaarde geheim in het bedrijfsleven lijkt vaak wel de verdwijntruc van vrouwen op weg naar de top; ondanks alle aandacht voor dit probleem blijft het aantal vrouwen in topposities gering. Wat kunnen vrouwen zelf doen om onder de huidige omstandigheden meer uit hun carrière te halen? Aan de hand van praktijkcases worden situaties geanalyseerd en strategieën aangereikt. Mirella Visser beantwoordt onder meer de volgende vragen: Waarom krijg ik die promotie niet terwijl ik de beste kandidaat ben? Waarom vragen ze me steeds voor die ondersteunende functies? Hoe word ik commissaris of toezichthouder? Hoe reageer ik als ze me weer eens voor secretaresse aanzien? Hoe zorg ik ervoor dat ik betaald krijg wat ik verdien? Zijn er specifieke vrouwelijke leiderschapskenmerken die mij naar managementfuncties helpen?
Lees meer
23,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047002604
  • Pagina's: 191 pagina's

Dit boek in de media

Strategisch leiderschap voor vrouwen

‘De toon van het boek is energiek en straalt een no-nonsense houding uit. In de discussie over de vraag waarom vrouwen niet doorstromen, zorgt dit boek voor een nuchter en realistisch geluid. Wacht niet af tot iedereen het met elkaar eens is. Doe het zelf!’ - Manager & Literatuur

‘Waarom zoeken als de weg naar de top al is bewandeld? (…) Read and learn.’ – Yes

Mirella Visser

Mirella Visser

Mirella Visser (1962) is oprichter en ceo van het Centre for Inclusive Leadership, internationaal management consultant, commissaris en toezichthouder. Zij vervulde senior managementfuncties bij ING Groep en KPMG, en was lid van de management board van ING Groep in Azië. In 2007 werd zij genomineerd voor ‘European of the Year’ als erkenning voor haar onvermoeibare promotie van vrouwelijk leiderschap. Zij is een veelgevraagd spreker over dit thema en publiceerde artikelen en een boek, Women on boards – Moving mountains. Visser is medeoprichter en voorzitter van het European Professional Women’s Network.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van Business bibliotheek

Geverifieerd door MonsterInsights