Porter over concurrentie

Michael Porter

Michael Porters gedachtegoed is onverminderd populair. Wie over concurrentiestrategie nadenkt, kan niet om hem heen. Met name het vijfkrachtenmodel (Competitive Forces) en het  waardeketenmodel (Value Chain) zijn bekend bij elke manager. Terecht, want zijn analyse van de issues rond concurrentie is eenvoudig en allesomvattend.

Deze bundel artikelen bewijst eens te meer de blijvende waarde van Porters inzichten. De oproep om investeerders en bedrijfsleiding samen te laten beslissen, de business case van ‘groene’ productie: het zijn slechts twee van de vele stellingen die vandaag de dag actueler dan ooit zijn.

In dit boek krijgt u de essentie van zijn denken toegankelijk voorgeschoteld. Het blijft een must-read voor leiders in bedrijven en organisaties, en voor beleidsmakers – maar mag ook niet ontbreken in de kast van investeerders en startende ondernemers.

*

‘Door de problematiek van concurrentie in een ordelijke structuur te presenteren, heeft Porter een fijnzinnig beeld van deze materie geschapen dat in de laatste 25 jaar niet is overtroffen’ – Amazon.com

‘De goeroe der goeroes’ – Intermediair

€ 29,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025496135
Pagina's
442
Type
Paperback / softback
Vertaler
Jan Bos
Afmeting
230 mm x 150 mm x 29 mm
Gepubliceerd
augustus 2011
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Business Contact
Serie
Business bibliotheek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in