Grenzeloos leiderschap

servant-leadership across cultures

'Grenzeloos leiderschap' geeft op compacte en praktische wijze de essentie van dienend-leiderschap weer, thuis en over culturele grenzen heen. Aan de hand van praktijkvoorbeelden leggen Trompenaars en Voerman een link met participerend, transformationeel en situationeel leiderschap, die deel uitmaken van het universele dienend-leiderschapsconcept.

Een dienende leider is bij uitstek in staat om schijnbare tegenstellingen, waaronder ook culturele, te verenigen. In dit boek komen zeven leiderschapsdilemma's aan de orde zoals controle of passie, korte of lange termijn, regels of uitzonderingen; een succesvolle leider weet deze schijnbare tegenstellingen om te buigen naar integrale oplossingen.

Lees meer
22,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789047001997
  • Pagina's: 160 pagina's

Dit boek in de media

Zeven dilemma's van Servant-leadership in beeld gebracht

Fons Trompenaars

Fons Trompenaars

Fons Trompenaars studeerde economie aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (1981). Later promoveerde hij aan de Wharton School, Universiteit van Pennsylvania. Zijn proefschrift betrof het verschil in opvattingen over organisatiestructuur in verscheidene culturen. Zowel thuis, met een Franse moeder en Nederlandse vader, als tijdens zijn werk voor Shell, met vestigingen in negen landen, heeft hij veel ervaring opgedaan met cultuurverschillen. 
Na zijn studie werkte hij bij de afdeling Personeel van Royal Dutch Shell Group in Rotterdam. Vanaf 1985 werkte hij aan functie waardering en personeelsontwikkeling bij Shell Research Laboratories in Amsterdam.
Fons Trompenaars is oprichter en directeur van Trompenaars Hampden-Turner (THT),  een vermaard consultingbureau op het gebied van intercultureel management. Trompenaars is (co)auteur van 11 bestsellers op het gebied van cultuur en business, innovatie en leiderschap. Zijn boeken zijn vertaald in meer dan tien talen.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van Business bibliotheek

Geverifieerd door MonsterInsights