Dode zielen

Een van de meest bijzondere, ongewone, maar nog altijd leesbare werken van de klassieke Russische literatuur en een bijtende satire op sociale hypocrisie en onrechtvaardigheid.
'Dode zielen' is het groteske relaas over de zelfingenomen klaploper Tsjitsjikov, die in een caleidoscopische zwerftocht over het Russische platteland zoveel mogelijk ‘dode zielen’ (overleden lijfeigenen) probeert op te kopen, om als onderpand te dienen voor de luxe levensstijl waarvan hij droomt. Gogol schildert met ironie en bizarre details een onvergetelijke portrettengalerij van het bonte allegaartje Russische landeigenaren die onze ‘held’ op zijn weg vindt. Een van de indrukwekkendste werken uit de wereldliteratuur is daarmee ook een van de vermakelijkste.
Lees meer
14,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Luisterboek


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020416787
  • Duur: 15u 59m 26s
  • Vertaler: Arthur Langeveld
  • Lezer: Louis van Beek

Nicolaj Gogol

Nikolaj Gogol (1809 - 1852) was een Russische romancier, toneelschrijver, dichter, criticus en publicist. Hij wordt beschouwd als een van de klassieke auteurs van de Russische literatuur. Gogol schreef onvergetelijke werken als "Avonden op een dorp bij Dikanka", "Taras Boelba", "Vi", "De neus", " Dode zielen", enz. Het ontzagwekkende talent van Gogol komt tot uiting in deze zo van elkaar verschillende werken. Het leven van Gogol, zijn creativiteit en zijn tragisch lot vormen nog altijd een raadsel dat generaties lezers geboeid heeft.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van LJ Veen Klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights