Het sprookje van de 1002e nacht

Auteur: Joseph Roth
Een Weens meisje van plezier wordt voor één nacht de geliefde van de sjah van Perzië – met dramatische gevolgen.
‘Het sprookje van de 1002e nacht’ van Joseph Roth gaat over Mizzi Schinagl, een meisje van plezier. Zij brengt een nacht door met de sjah van Perzië als dubbelgangster voor de mooie gravin die de oosterse vorst eigenlijk begeerde. De sjah laat haar rijkelijk belonen, maar het geschenk staat aan het begin van een reeks dramatische gebeurtenissen die Mizzi en haar minnaar baron Taittinger in zijn stroom meesleurt. In prachtige taal en beelden beschrijft Roth nog eenmaal zijn geliefde oude Habsburgse monarchie en schetst met een mengeling van intellectuele scepsis, ironie en kinderlijke goedgelovigheid haar onstuitbare ondergang.
Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020416992
  • Pagina's: 240 pagina's
  • Vertaler: Wil Boesten

Dit boek in de media

'Met de hem zo eigen zwier en inlevingsvermogen tekent Joseph Roth de sfeer binnen de Habsburgse monarcie, een aanpak die trouwens heel direct herinnert aan zijn meesterwerk ‘Radetzymars’. (...) Het garandeert een stevige brok lectuur die van begin tot eind weet te boeien.'

Joseph Roth

Joseph Roth

JOSEPH ROTH (1894-1939) werd geboren in Brody in Galicië, nu Oekraïne. In 1920 vestigde hij zich als journalist in Berlijn, om Duitsland in januari 1933 voorgoed te verlaten. Vervolgens woonde en werkte hij afwisselend in Oostende, Amsterdam en tot slot in Parijs, waar hij in armoedige omstandigheden overleed.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van LJ Veen Klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights