De ongelukkige

Over botsende culturen, religieus fanatisme en zwakke leiders in verwarrende tijden; deze betoverende avonturenroman is nog altijd actueel.

‘De ongelukkige’ speelt zich grotendeels af rondom de torens van het Alhambra en gaat over de laatste Arabische vorst van Spanje, die het moet afleggen tegen rivalen en katholieke vorsten. De roman kent tal van politieke en romantische intriges en leest als een moderne avonturenroman. Met zijn clash tussen culturen, religieus fanatisme en het portret van zwakke leiders in verwarrende tijden blijkt ‘De ongelukkige’ nog altijd actueel.

Deze editie van ‘De ongelukkige’ wordt opgeluisterd door het verhaal 'De dood van den Dappere', waarin Couperus het lot van een van de personages uit deze roman toelicht, en een nawoord van Mark Cloostermans.

Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020417333
  • Pagina's: 280 pagina's

Louis Couperus

Louis Couperus

Louis Couperus (1863-1923) is een van de grootste schrijvers uit de Nederlandse geschiedenis. Zijn klassiek geworden oeuvre geeft een meesterlijk beeld van de wereld rond 1900. Zo ook Van oude menschen, de dingen, die voorbijgaan…, dat door veel critici wordt beschouwd als zijn meest volmaakte roman. Maar ook zijn debuut Eline Vere is een van de meest gelezen boeken uit de Nederlandse literatuur. Ook zijn historische romans zijn een reflectie op de ethische normen uit die tijd. In juni 2023 zal een herspelde edtitie van De Berg van Licht verschijnen.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van LJ Veen Klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights