Vijanden: Een liefdesroman

Holocaust-overlevende en vluchteling Herman Broder heeft haast voor hij er erg in heeft drie vrouwen in zijn leven: Jadwiga, de Poolse boerin die hem heeft helpen onderduiken voor de Duitsers; Masja, zijn bloedmooie, neurotische, enige ware liefde; en Tamara, zijn eerste vrouw, die als een wonder herrezen is uit de dood. Terwijl zijn leven alsmaar ingewikkelder wordt, slaagt hij er niet in om er greep op te krijgen. Ondertussen worstelt hij met zijn oorlogsverleden tegen de achtergrond van het alledaagse leven in de drukbevolkte joodse wijken van New York.

Isaac Bashevis Singer was een Jiddisch-Amerikaanse schrijver van korte verhalen, romans, essays en kinderboeken. In 1978 is zijn oeuvre met de Nobelprijs voor Literatuur bekroond, de enige keer dat de prijs is toegekend aan een schrijver uit het Jiddisch.

Met een voorwoord van Arnon Grunberg.

Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020416367
  • Pagina's: 304 pagina's
  • Vertaler: Stella Bromet

Dit boek in de media

‘Ondanks het onderwerp zijn de scenes in het boek soms zo absurd dat je er alleen maar om kunt lachen. Auteur Arnon Grunberg loopt in het voorwoord niet over van enthousiasme voor het werk. Wij doen dat wel: lees dat boek.’ – Nieuw Israëlitisch Weekblad

‘De vrouwen in Vijanden: Een liefdesroman zijn in denken en doen daadkrachtiger dan de geleerde “ghostwriter” Herman Broder.’ – de Groene Amsterdammer

De Groene Amsterdammer

Isaac Bashevis Singer

Isaac Bashevis Singer (1902-1991) schreef talrijke romans, kinderboeken en een memoir. In 1978 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur. 'Vijanden: een liefdesroman' verscheen oktober 2020 in het Nederlands.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van LJ Veen Klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights