A Christmas carol

- Nederlandse editie

A Christmas carol - cover
Het meest geliefde Engelse kerstverhaal aller tijden.


De dag voor kerst krijgt de oude, gierige Ebeneezer Scrooge een waarschuwing van de in ketens ronddolende geest van zijn overleden compagnon Marley: hij moet zijn leven beteren, of hij zal net zo eindigen als Marley.
's Nachts wordt Scrooge bezocht door spoken die hem meenemen naar drie kerstvieringen: een uit het verleden, een in het heden en een in de toekomst. Zo ziet Scrooge hoe het gezin van zijn onderbetaalde klerk Bob Cratchit er toch het beste van probeert te maken en wat voor gevolgen zijn vrekkigheid voor de jongste zoon zal hebben. De mensenhater krijgt spijt en ontwaakt op kerstochtend als een gulle weldoener, en zo krijgt dit tijdloze kerstverhaal een goed einde.

Lees meer
15,00

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


15,00
Reserveer nu
Niet op voorraad
  • Gratis verzending bij pre-orders
  • Direct na verschijning in huis
  • Binnen 14 dagen gratis retourneren binnen NL

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020417784
  • Pagina's: 128 pagina's
  • Vertaler: Else Hoog

Charles Dickens

Charles Dickens

Twaalf jaar oud was Charles John Huffham Dickens toen hij in dienst kwam van Warren's Blackening Factory, een schoensmeerfabriek in Londen. Zijn vader was in het gevang beland door zijn financiële wanbeleid en er moest brood op de plank. Charles Dickens beschouwde zijn tijd als fabrieksarbeider als de vreselijkste periode in zijn leven, een afschuw die doorklinkt in romans als Great Expectations en David Copperfield. Nadat hij zijn school had afgemaakt, werd Dickens freelance verslaggever voor de krant. Hij werkte keihard en huwde Catherine Hogarth in april 1836. Zijn eerste feuilleton, The Pickwick Papers, was zo'n succes dat er nog vele zouden volgen. Dickens gaf ook lezingen van zijn werk en die waren immens populair. Het succes gaf Dickens eindelijk de mogelijkheid om te reizen en hij bezocht o.m. Italië, Zwitserland en Frankrijk. Zijn huwelijk was echter niet erg gelukkig en in 1858 besloten hij en zijn vrouw dat het beter zou zijn als hun wegen scheidden. Charles Dickens werkte aan Edwin Drood, toen hij getroffen werd door een beroerte. Hij stierf de volgende dag. Hij is begraven in Westminster Abbey, Londen.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van LJ Veen Klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights