Almayers luchtkasteel

Joseph Conrad

met een inleiding van Bas Heijne

In Joseph Conrads eerste roman ‘Almayers Luchtkasteel’ uit 1895 tuurt de arme zakenman Kaspar Almayer de hele dag vanaf zijn gammele veranda de Pantai-rivier af, en droomt van een goudmijn in de binnenlanden van Borneo die hem in één klap rijk zal maken. Almayer is van Hollandse komaf en ging ooit een veelbelovende toekomst tegemoet in Nederlands-Indië. Op aandringen van een geduchte avonturier, de ‘Koning van de Zee’, Lingard, is hij een huwelijk aangegaan met diens Maleisische adoptiedochter. Het huwelijk is al lang doodgebloed; zijn vrouw veracht Almayer en zint op manieren om hem te gronde te richten. Almayers enige troost is zijn dochter Nina, zijn oogappel, die als jongvolwassen vrouw onlangs is teruggekeerd vanuit Singapore waar ze onder de hoede van de conservatieve mevrouw Vinck haar scholing heeft gekregen. Voor haar houdt hij zijn hopeloze dromen levend, totdat hij in de gaten krijgt dat Nina verliefd is geworden op een Maleisische prins.
€ 22,99 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789020416763
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Vertaler
Marcel Otten
Afmeting
212 mm x 136 mm x 23 mm
Gepubliceerd
mei 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Serie
LJ Veen Klassiek - 1


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Almayers luchtkasteel is sfeervol en kleurrijk’

- Nederlands Dagblad

De schrijftalenten van Joseph Contrad (1857) blijken al snel uit dit voor het eerst in 1895 gepubliceerde Almayers folly. De vertaler verdient overigens een pluim. Het boek leest als een soepele, hedendaagse roman. […] Almayers luchtkasteel is een meeslepend verhaal dat uiteindelijk gaat over de botsing der culturen.

- Azië Magazine/Down Under