Almayers luchtkasteel

met een inleiding van Bas Heijne

Nieuwe vertaling van het meesterlijke debuut van de schrijver van Hart der duisternis
In Joseph Conrads eerste roman ‘Almayers Luchtkasteel’ uit 1895 tuurt de arme zakenman Kaspar Almayer de hele dag vanaf zijn gammele veranda de Pantai-rivier af, en droomt van een goudmijn in de binnenlanden van Borneo die hem in één klap rijk zal maken. Almayer is van Hollandse komaf en ging ooit een veelbelovende toekomst tegemoet in Nederlands-Indië. Op aandringen van een geduchte avonturier, de ‘Koning van de Zee’, Lingard, is hij een huwelijk aangegaan met diens Maleisische adoptiedochter. Het huwelijk is al lang doodgebloed; zijn vrouw veracht Almayer en zint op manieren om hem te gronde te richten. Almayers enige troost is zijn dochter Nina, zijn oogappel, die als jongvolwassen vrouw onlangs is teruggekeerd vanuit Singapore waar ze onder de hoede van de conservatieve mevrouw Vinck haar scholing heeft gekregen. Voor haar houdt hij zijn hopeloze dromen levend, totdat hij in de gaten krijgt dat Nina verliefd is geworden op een Maleisische prins.
Lees meer
22,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020416763
  • Pagina's: 256 pagina's
  • Vertaler: Marcel Otten

Dit boek in de media

‘Almayers luchtkasteel is sfeervol en kleurrijk’

Nederlands Dagblad

'De schrijftalenten van Joseph Contrad (1857) blijken al snel uit dit voor het eerst in 1895 gepubliceerde Almayer's folly. De vertaler verdient overigens een pluim. Het boek leest als een soepele, hedendaagse roman. […] Almayers luchtkasteel is een meeslepend verhaal dat uiteindelijk gaat over de botsing der culturen.'

Azië Magazine/Down Under

Joseph Conrad

Joseph Conrad (1857-1924), van oorsprong Pools, monsterde op zijn zestiende aan op een schip via Marseille. Hij zou blijven varen tot na deverschijning van zijn tweede roman. Conrad schreef in het Engels terwijl dit, na het Pools en het Frans, zijn derde taal was. 'Almayers Luchtkasteel', zijn debuut, verscheen in 1895. Zijn bekendste werk is waarschijnlijk 'Hart der duisternis'; die roman vormde de basis voor de film 'Apocalypse Now' van Francis Ford Coppola.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van LJ Veen Klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights