De Jungleboeken

Nobelprijswinnaar Rudyard Kipling schreef het verhaal van Mowgli, het mensenkind dat in de jungle wordt opgevoed door wolven.
Nieuwe, integrale vertaling van een eeuwige klassieker Met een voorwoord van Midas Dekkers Mowgli, het mensenkind dat in de jungle in India wordt opgevoed door wolven; zijn vijand Shere Khan, de tijger met de vlammende ogen; Bagheera, de elegante zwarte panter - ze zijn allemaal onderdeel van ons collectieve bewustzijn sinds de beroemde animatiefilm van Disney. Maar weinig mensen zijn bekend met de boeken waarop de film gebaseerd is - en waarvan de film sterk afwijkt. De jungleboeken zijn een verzameling verhalen en gedichten met de jungle als thema, waarvan de verhalen over Mowgli het bekendst zijn. Kipling putte uit oeroude dierenfabels, het boeddhisme en zijn eigen ervaringen als kind in India om een universum te scheppen dat van grote invloed is geweest op de verbeelding van generaties lezers.
Lees meer
19,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020414530
  • Pagina's: 512 pagina's
  • Vertaler: Arthur Wevers

Dit boek in de media

‘Dat dat de vertaling daarbij voortreffelijk is en je geen moment denkt een boek te lezen dat honderdtwintig jaar oud is, helpt ook.’ – **** Toef Jaeger & Mirjam Noorduijn in NRC Handelsblad

NRC Handelsblad

**** – NRC NEXT

NRC Next

Rudyard Kipling

In 2015 is het 150 jaar geleden dat Rudyard Kipling (1865-1936) werd geboren. Tot zijn bekendste werken behoren, naast The Jungle Book, Plain Tales from the Hills en Kim. Zijn gedicht If-werd n 1995 door de Engelsen verkozen tot hun favoriete Engelse gedicht. In 1907 werd Kipling de Nobelprijs voor de Literatuur toegekend. 

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van LJ Veen Klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights