Wolf Hall

Hilary Mantel

'Meesterwerk.' ***** – NRC Handelsblad

In ‘Wolf Hall’ van Hilary Mantel maken we kennis met de zoon van een brute smid, politiek genie, omkoper, mannetjesputter, familieman en charmeur: Thomas Cromwell. In zijn niet te stuiten opmars naar de macht heeft hij al met heel wat regels van een rigide klassenmaatschappij gebroken, en als het moet overtreedt hij er nog wat meer. Cromwell staat op uit de puinhopen van persoonlijke rampspoed – het verlies van zijn jonge gezin en van kardinaal Wolsey, zijn geliefde leermeester – en behendig vindt hij zijn weg naar en door het koninklijk hof, waar “man is wolf to man”. Tegen alles en iedereen in is hij bereid Engeland te hervormen naar de wensen van Henry VIII. Ellen Deckwitz heeft deze heruitgave van een meesterwerk voorzien van een voorwoord.
€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789020415346
Pagina's
680
Type
Paperback / softback
Afmeting
230 mm x 151 mm x 44 mm
Gepubliceerd
juni 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Serie
LJ Veen Klassiek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Hilary Mantel slaagt erin ons het gevoel te geven dat we de wervelende ontwikkelingen aan het Britse hof kunnen volgen alsof we achter een pilaar staan verstopt.’ ****  – Nu.nl

Mantels Cromwell is een welhaast Shakespeareaanse creatie. – The Scotsman

‘Met Wolf Hall heeft Mantel de Man Booker Prize dubbel en dik verdiend.’ – Knack

‘Dit boek slokt de lezer op.’ – Salman Rushdie

‘Het zindert en dendert van begin tot einde, het sleurt je mee, of je wilt of niet.’ – Monica Soeting, Trouw