Flauberts papegaai

Julian Barnes

In ‘Flauberts papegaai’ van Julian Barnes raakt Geoffrey Braithwaite, een ouder wordende arts wiens vrouw is overleden, gefascineerd door het leven en werk van Flaubert en reist regelmatig naar Frankrijk om alle plekken te bezoeken waar de schrijver gewoond en gewerkt heeft. Hij beschrijft zijn bevindingen in een poging te ontdekken wat er nu eigenlijk te weten valt over iemands leven – of het nu dat van Flaubert, van zijn overleden vrouw of van hemzelf is. ‘Flauberts papegaai’ is een briljant en bijzonder geestig hoogtepunt in het oeuvre van Julian Barnes. Het is een roman, het is een biografie van Flaubert, het is literaire kritiek en het is tevens een commentaar op deze drie genres.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789046704493
Pagina's
224
Type
Paperback / softback
Vertaler
Else Hoog
Afmeting
200 mm x 125 mm x 19 mm
Gepubliceerd
juni 2018
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Olympus


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Er wordt in onze contreien iets minder vaak op gejaagd, maar Julian Barnes gaat op zoek naar een papegaai, en naar het liefdesleven van Gustave Flaubert. En omdat Barnes nu eenmaal Barnes is, wordt het uiteindelijk een even speelse als erudiete speurtocht naar de betekenis van het bestaan en de rol die literatuur daarin speelt.’ – De Standaard