Stille sneeuwval

"Een bijna perfecte roman" - aldus Hanya Yanagihara, auteur van 'Een klein leven' over 'Stille sneeuwval', het meesterwerk van de klassieke Japanse vertelkunst.
In ‘Stille sneeuwval’ vertelt auteur Junichiro Tanizaki over de voorname familie Makioka, die moet toezien hoe geleidelijk aan haar sociale prestige teloorgaat. Dit wordt duidelijk in de moeizame pogingen van de familie om de derde van haar vier dochters aan een waardige echtgenoot te helpen. De deels tragische, deels komische pogingen hiertoe lijken allemaal gedoemd te stranden. Gaandeweg verliezen ze steeds meer hun grip op de wereld buiten de familie. ‘Stille sneeuwval’ is niet alleen een prachtig familiemozaïek, met vele onvergetelijke scènes, maar ook een magnifiek literair portret van het vooroorlogse Japan.
Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020416244
  • Pagina's: 608 pagina's
  • Vertaler: Jacques N. Westerhoven

Dit boek in de media

‘Een mooi literair portret van het vooroorlogse Japan.’ – Plusmagazine 

‘Een van de mooiste boeken die ik ooit gelezen heb.’ – Michel Krielaars, NRC Handelsblad

NRC Handelsblad

 ‘In Stille sneeuwval schept Jurichiro Tanizaki een mooi beeld van hoe Japanners met elkaar omgaan aan de hand van het verhaal van vier zusters. Geen cliché beeld, maar een mooi palet aan interactie.’ – Luk van Haute

Junichiro Tanizaki

Junichiro Tanizaki (1886-1965) was een van de meest vooraanstaande Japanse schrijvers. Zijn vroege werk geldt als bijna westers decadent en wordt vergeleken met Edgar Allan Poe, Oscar Wilde en de Franse symbolisten. ‘Stille sneeuwval’ is zijn belangrijkste boek en werd door David Mitchell omschreven als een van de tien grootste romans van de twintigste eeuw.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van LJ Veen Klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights