Koe

Auteur: Beat Sterchi

Die koe, dat zijn wij, Bibi Dumon Tak in NRC.

Zwitserse moderne klassieker over de lotgevallen van een melkkoe, en de Spaanse gastarbeider die haar uiteindelijk weer in het slachthuis tegenkomt.

Een roman over de koningin van de kudde van boer Knuchel, die een traditionele melkboerderij bedrijft op een berghelling ergens in Zwitserland. Het is ook het verhaal van de Spaanse gastarbeider Ambrosio, die aanvankelijk bij Knuchel als knecht in dienst treedt. Zeven zware jaren later komt Ambrosio in een abattoir te werken waar de ooit zo prachtige prijskoe van Knuchel, intussen oud en uitgemergeld, wordt afgeleverd voor de slacht.

Koe werd bij verschijning in Zwitserland direct als een hedendaagse klassieker onthaald, een roman die zich kon meten met Die Blechtrommel en Moby Dick. Anno 2023 is deze roman, over de manier waarop wij mensen omgaan met de wezens die ons voeden, helaas nog steeds actueel.

Lees meer
24,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020417227
  • Pagina's: 408 pagina's
  • Vertaler: Wil Hansen

Dit boek in de media

'Holy cow!, dacht ik toen ik dit boek van Beat Sterchi dichtsloeg: een indrukwekkend staaltje literatuur, zowel inhoudelijk als qua stijl. Bijtend, eerlijk en rauw, met een klein sentimenteel randje.' - Smitakis Boekenlust

Een klassieker, die je aan het denken zet over de manier waarop we omgaan met de dieren die ons voeden. - Boerenvee 

'Sterchi's beschrijving van de praktijken in een abattoir is huiveringwekkend. […] Hij word echt heel goed als hij de chaos op de werkvloer tot leven laat komen door een opgefokte, soms obscene taal te gebruiken en steeds een ander aan het woord te laten, waardoor stress, onderlinge na-ijver en bestaansleegheid voelbaar worden.' - Mark Blaisse, Argus 

Beat Sterchi

Beat Sterchi (1949) werkte als taaldocent, toneelschrijver, spoken-word-artiest en journalist. Zijn debuut Koe verscheen uit het niets in Zwitserland in 1983 en werd bekroond met de Aspekte-literatuurprijs. Eerdere Nederlandse uitgaven verschenen onder de titel Blösch.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van LJ Veen Klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights