We hebben altijd in het kasteel gewoond

Shirley Jackson

'We hebben altijd in het kasteel gewoond' is de bekendste roman van Shirley Jackson (1916-1965). Dat kasteel is het familiehuis van de Blackwoods, waar Merricat Blackwood woont met haar enige zus Constance en haar oom Julian. Niet lang daarvoor waren er zeven Blackwoods, totdat er op een vreselijke nacht een dodelijke dosis arsenicum in de suikerpot belandde. Constance werd verdacht van de moord omdat zij geen suiker at maar ze is vrijgesproken, en sindsdien laat de buitenwereld de Blackwoods niet meer met rust. Als hun neef Charles arriveert wordt de situatie nog dreigender. Merricat is echter de enige die het gevaar inziet dat de komst van Charles met zich meebrengt, en ze moet snel handelen om haar overgebleven familieleden uit zijn greep te houden.
'We hebben altijd in het kasteel gewoond' bevat een nawoord van Niña Weijers.
€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789020415391
Pagina's
208
Type
Paperback / softback
Vertaler
Rob van Moppes
Afmeting
208 mm x 134 mm x 21 mm
Gepubliceerd
april 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Serie
LJ Veen Klassiek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Maar veel meer dan dat is ze een van de wildste, interessantste en meest idiosyncratische vrouwen die ik ooit ontmoette tussen de kaften van een boek.  – De Groene Amsterdammer over hoofdpersoon van We hebben altijd in het kasteel gewoond

Een ontroerend mooi sprookje – Allesoverboekenenschrijvers.nl

Heerlijk kwaadaardig boek – Linda