Thérèse Raquin

Emile Zola

‘Thérèse Raquin’ van Émile Zola, voor het eerst gepubliceerd in 1867, is een duister en schokkend meesterwerk over lust, schuld en boete in een somber achterafstraatje van Parijs. Wanneer Thérèse Raquin wordt gedwongen te trouwen met de ziekelijke Camille, ziet ze een sober leven voor zich dat elke avond naar hetzelfde koude bed leidt en elke ochtend naar dezelfde lege dag. Ontsnapping komt in de vorm van de vriend van haar man, Laurent, en Thérèse stort zich halsoverkop in een affaire. Er lijkt maar één obstakel voor hun geluk: Camille. In deze roman analyseerde Zola de dierlijke driften van zijn personages alsof het een wetenschappelijke studie betrof. Daarmee is ‘Thérèse Raquin’ een schoolvoorbeeld van naturalisme. Het levenswerk van Zola was de romancyclus ‘Les Rougon-Macquart’, over het Franse leven in het midden van de negentiende eeuw.
€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789020416435
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Vertaler
Jelle Noorman
Afmeting
210 mm x 135 mm x 20 mm
Gepubliceerd
mei 2022
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Serie
LJ Veen Klassiek - 1


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Zola’s vroege roman Thérèse Raquin is een heerlijk boek vol verschrikkelijke mensen.’ ★★★★  – de Volkskrant 

‘[Een] magnifieke roman.’ – NRC Handelsblad

In (…) Thérese Raquin sprankelt het negentiende-eeuwse Frans en sleept het heftige verhaal de lezer mee.’ – Nederlands Dagblad