Geteld, geteld

Miklós Bánffy

Graaf Miklós Bánffy kende de wereld van de Hongaarse adel van vóór de Eerste Wereldoorlog van binnenuit – de politiek en partijen, het protocol en de etiquette, de diplomatie en liefdesaffaires. Deze wereld vormde de inspiratie voor zijn ‘Transsylvaanse trilogie’. In ‘Geteld, geteld’ speelt het verhaal van de deels op Bánffy geënte graaf Bálint Abády en zijn eveneens adellijke neef zich af in Hongarije en Transsylvanië, tussen eeuwenoude bomen en kastelen, aan de vooravond van de Eerste Wereldoorlog. Abády wordt de pleitbezorger van een groep Roemeense boeren op een afgelegen landgoed, terwijl zijn neef zijn fortuin aan de goktafel verspilt. Jachtpartijen op landgoederen, turbulente scènes in het parlement, het luxeleven in Boedapest: de wereld van de jongemannen wordt op authentieke, ironische en liefdevolle wijze bezongen in ‘Geteld, geteld’.
€ 20,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789025458652
Pagina's
672
Type
Paperback / softback
Vertaler
Rebekka Herman Mostert
Afmeting
231 mm x 150 mm x 50 mm
Gepubliceerd
november 2019
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
Atlas Contact
Serie
LJ Veen Klassiek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

 ‘Met zijn beschrijvingen van het luxe leven van de adel met zijn jachtpartijen en feesten schetst Banffy een wereld die definitief voorbij is, maar die wel heel levendig en kleurrijk voor ogen wordt gebracht.’ – NBD Biblion