‘U herkent mij niet,’ sprak hij, zijn hoed afnemend, ‘maar ik herken u wel, hoewel het al acht jaar geleden is dat ik u voor het laatst heb gezien. U was toen nog een kind. Ik ben Lavretski.’

Landheer Lavretski komt na een lang verblijf in het buitenland weer thuis op zijn landgoed in Centraal-Rusland. Hij heeft er lang over gedaan om het overspel van zijn vrouw, een lichtzinnig type, te verwerken en wil nu alleen nog het land beploegen. Dan ontmoet hij echter een serene, religieuze jonge vrouw, Liza. De twee voelen zich tot elkaar aangetrokken en hun toenadering krijgt perspectief als Lavretski in een roddelblaadje leest dat zijn vrouw is gestorven. De nieuwe liefde wordt echter al snel zwaar op de proef gesteld.

Liza is een zeldzaam perfecte roman: geschreven in proza, maar in feite één brok poëzie. De roman is psychologisch subtiel, romantisch maar niet sentimenteel, bespiegelend maar nergens zwaarwichtig. Een milde humor verzacht de drukkende melancholie.

Liza is ook wel bekend als Het adelsnest, maar Toergenjev zelf gaf de voorkeur aan Liza als titel.

€ 15,00 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789020411171
Pagina's
256
Type
Paperback / softback
Vertaler
Monse Weijers
Afmeting
210 mm x 134 mm x 24 mm
Gepubliceerd
augustus 2011
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Genre
Vertaalde literaire roman, novelle
Serie
L.J. Veen klassiek - 1


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in