En de zon gaat op

Ernest Hemingway’s debuutroman, een portret van the lost generation, was meteen een klassieker en zette een hele generatie in beweging, Het maakte van hem de stem van zijn generatie.

Jake, een Amerikaanse verslaggever in Parijs, is dolverliefd op Brett, een beeldschone maar losbandige societyfiguur. Met een groepje vrienden reizen ze af naar Pamplona voor het jaarlijkse stierenvechten, waar hun relatie onder druk komt te staan door nieuwe hartstochten en jaloezie. En de zon gaat op schetst een beeld van de verloren generatie van de jaren twintig, die richtingloos opgroeide na het einde van de Eerste Wereldoorlog.

Ernest Hemingway’s portret van the lost generation verscheen in 1926 en was meteen een klassieker. Zijn debuutroman zette een hele generatie in beweging en maakte van hem de stem van zijn generatie.

Lees meer
19,99

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback


Op voorraad
  • Gratis verzending
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020415247
  • Pagina's: 256 pagina's
  • Vertaler: Wilhelmina Fick-Lugten

Ernest Hemingway

Ernest Hemingway (1899-1961), auteur van onder andere Afscheid van de wapenen en De zon gaat op, ontving in 1954 de Nobelprijs voor de Literatuur. Voor wie de klok luidt verscheen in 1940. Hemingway beroofde zichzelf in 1961 van het leven.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van LJ Veen Klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights