Madame Bovary

Gustave Flaubert

provinciaalse zeden en gewoonten

De eerste grote shopping-and-fucking-roman. - Julian Barnes

De klassieker 'Madame Bovary' van Gustave Flaubert beschrijft de behoefte aan een vurige liefde van Emma Rouault, die op het meisjespensionaat gezwijmeld heeft bij het lezen van de uiterst dweperige geschriften die daar de ronde deden. De behoefte van Emma, die vindt dat de liefde als een orkaan uit de hemel moet komen, wordt niet vervuld in haar huwelijk met een goedmoedige plattelandsdokter Charles Bovary. Ook de gepassioneerde buitenechtelijke relaties waarin zij zich vol overgave stort schenken haar niet het geluk waarvan ze droomt. Flaubert tekent met een scherp oog voor de fijnere gevoelens het leven van een vrouw die te gronde gaat aan haar illusies.
€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789020413809
Pagina's
384
Type
Paperback / softback
Afmeting
211 mm x 136 mm x 26 mm
Gepubliceerd
maart 2015
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Serie
LJ Veen Klassiek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

Madame Bovary is een heleboel - een volmaakt voorbeeld van fictionele machinerie, hoogtepunt van het realisme, moordenaar van de Romantiek, een compolexe studie van een mislukking - maar het is ook de eerste grote shopping-and-fucking-roman. - Julian Barnes, Uit het raam 

‘Zinderende vertaling van Hans van Pinxteren’ – Cornald Maas, Linda