Als op een winternacht een reiziger

Italo Calvino

‘Als op een winternacht een reiziger’ van Italo Calvino gaat over twee protagonisten, Lezer en Lezeres. Zij zijn beide in het bezit van ‘Als op een winternacht een reiziger’, maar al snel blijken hun exemplaren van het werk onvolledig te zijn. Hun zoektocht naar een volledige versie, van de juiste auteur, en naar elkaar, is enerzijds een komedie, anderzijds een tragedie. ‘Als op een winternacht een reiziger’ geldt als een van de hoogtepunten van het modernisme, waarin de reflectie over de roman en het lezen van romans op even hilarische als ingenieuze manier met elkaar zijn verweven.
€ 17,50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789020415933
Pagina's
304
Type
Paperback / softback
Vertaler
Henny Vlot, En
Afmeting
212 mm x 136 mm x 25 mm
Gepubliceerd
januari 2021
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Serie
LJ Veen Klassiek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Het einde van deze roman is zo geniaal ingenieus dat het iedere lezer zal duizelen. (…) Haal dus als de bliksem Als op een winternacht een reiziger, strek uw benen uit, leg uw voeten rustig op een kussen, zorg voor een goede lichtinval, sla het boek open.’ – Elisabeth Francet, MappaLibri

‘[E]en hilarisch en ingenieus verweven reflectie over het lezen van romans.’ – Plusmagazine