Als op een winternacht een reiziger

Een lezer gaat een boekhandel binnen om een boek te kopen: niet zomaar een boek, maar de nieuwste Calvino, het boek dat je in je handen hebt. Of toch niet? Ben jij de lezer? Is dit het boek?

De twee protagonisten in dit verhaal, Lezer en Lezeres, zijn beide in het bezit van ‘Als op een winternacht een reiziger’, maar al snel blijken hun exemplaren van het werk onvolledig te zijn. Hun zoektocht naar een volledige versie, van de juiste auteur, en naar elkaar, is enerzijds een komedie, anderzijds een tragedie.

‘Als op een winternacht een reiziger’ geldt als een van de hoogtepunten van het modernisme, waarin de reflectie over de roman en het lezen van romans op even hilarische als ingenieuze manier met elkaar zijn verweven.

Lees meer
17,50

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

Bindwijze
Paperback

Bekijk Ebook

Op voorraad
  • Gratis verzending vanaf €19,95
  • Op werkdagen voor 20.00 besteld, volgende werkdag in huis (NL)

Je bestelt en rekent af bij boekenwereld.com, onze eigen webwinkel.

  • Taal: Nederlands
  • ISBN: 9789020415933
  • Pagina's: 304 pagina's
  • Vertaler: Henny Vlot, En

Dit boek in de media

‘Het einde van deze roman is zo geniaal ingenieus dat het iedere lezer zal duizelen. (…) Haal dus als de bliksem Als op een winternacht een reiziger, strek uw benen uit, leg uw voeten rustig op een kussen, zorg voor een goede lichtinval, sla het boek open.’ – Elisabeth Francet, MappaLibri

‘[E]en hilarisch en ingenieus verweven reflectie over het lezen van romans.’ – Plusmagazine 

Italo Calvino

Italo Calvino werd in 1923 in Cuba als zoon van Italiaanse ouders geboren, en groeide op in Italië. Nadat hij tijdens de Tweede Wereldoorlog in het verzet had gezeten, studeerde hij literatuur in Turijn. Behalve zijn eerste boek, dat in 1947 verscheen, zijn al zijn romans magisch-realistisch; een unieke vermenging van fantasie, wetenschappelijke nieuwsgierigheid en metafysische speculatie is het kenmerk van zijn oeuvre. Calvino is een van de belangrijkste naoorlogse Italiaanse schrijvers. Achter zijn pure plezier in het vertellen en experimenten met de romanvorm verbergt zich een grote geëngageerdheid. Calvino stierf in 1985.

In maart 2023 zal de verhalenbundel 'Onze voorouders' verschijnen.

Meer boeken van deze auteur

Dit boek is onderdeel van LJ Veen Klassiek

Geverifieerd door MonsterInsights