De graaf van Montecristo

Alexandre Dumas

Het leven lacht de jonge zeeman Edmond Dantès toe, tot jaloerse ‘vrienden’ hem valselijk van landverraad beschuldigen. Hij wordt ten onrechte opgesloten in de donkere kerkers van Château d’If, waar hij veertien jaar zucht om gerechtigheid. 

Zijn te betreuren verloofde Mercédès heeft ondertussen, na jaren van liefde voor Dantès, toegestemd in een vreugdeloos huwelijk met Dantès’ huichelachtige vijand Fernand. Als Dantès hoort van een verborgen schat op het eiland Montecristo besluit hij te ontsnappen, de schat in handen te krijgen en deze te gebruiken om wraak te nemen op de drie mannen die hem in het verderf hebben gestort.

Vertaler Jan H. Mysjkin kreeg voor deze eerste integrale vertaling van De graaf van Montecristo in het Nederlands de prestigieuze Elly Jaffé Prijs.

€ 32.50 Paperback / softback Op voorraad
ISBN
9789020413021
Pagina's
1184
Type
Paperback / softback
Vertaler
Jan H. Mysjkin
Afmeting
230 mm x 149 mm x 54 mm
Gepubliceerd
juni 2016
Taal
Nederlands
Uitgever
Atlas-Contact
Imprint
LJ Veen Klassiek
Serie
LJ Veen Klassiek


Leestips ontvangen

Altijd op de hoogte van het laatste nieuws over boeken, schrijvers en activiteiten? Meld je dan hier aan voor onze maandelijke nieuwsbrief.

Schrijf je in

Dit boek in de pers

‘Het meeslependste boek ooit over wraakneming uit de wereldliteratuur.’ A.F.Th. van der Heijden

‘Geen roman zo romantisch als De graaf van Montecristo. Lees dit boek!’ – nrc Handelsblad

 ‘Een leven zonder Montecristo is toch ondenkbaar? Voordat u het weet, zit u weer in het verhaal verstrikt en moet u elfhonderd meest adembenemende pagina’s mee naar het onherroepelijke einde. Wat een graaf, wat een wraak, wat een boek.*****’ – Het Parool

‘Een van de boeiendste verhalen ooit [...] op het puntje van je stoel [...] geen passage overbodig [...] Mysjkins vertaling leest geweldig.*****’ – Metro

 ‘Een verrukkelijke avonturenroman vol vaart, romance en verre oorden.’ – Trouw